IniciNoticiesMedi ambientUn grup d’experts elaborarà un Pla d’Actuació Integral per recuperar el Delta...

Un grup d’experts elaborarà un Pla d’Actuació Integral per recuperar el Delta de la Tordera i les platges

desembocadura-del-torderaLa primera reunió de la taula de treball del delta de La Tordera es va celebrar ahir a Malgrat de Mar. D’aquesta primera trobada  en va sortir una comissió de treball d’experts, que farà un estudi previ a la redacció d’un Pla d’Actuació Integral de Recuperació del Delta de La Tordera, de la Platja de la Conca i de la platja de S’Abanell de Blanes. La taula de treball del delta de La Tordera està formada pels Ajuntaments de Blanes, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera, l’Agència Catalana de l’Aigua, la Demarcació a Barcelona de Costes de l’Estat espanyol, Centre d’Estudis Avançats de Blanes, Observatori de La Tordera, Plataforma Preservem El Litoral, l’Arrel i representants i propietaris dels càmpings. Rafael Sardà, investigador del Centre d’Estudis Avançats de Blanes, ha destacat la importància que hi hagi “per fi un òrgan per poder debatre i consensuar una visió de futur per la zona deltaica”.

sarda 1

L’investigador ha comentat que “el punt de partida espanta, tot i que també és cert que les dinàmiques que hi ha ara mateix al riu no són les mateixes que hi havia fa 10 o 20 anys enrere i, per tant, tenim indicis que ens fan pensar que podem començar a ser positius”

sarda 2

La comissió de treball presentarà l’estudi previ durant la primera quinzena del mes de desembre. La taula de treball ja ha fixat també la propera data per a reunir-se, que serà l’11 de gener de 2018 al Centre d’Estudis Avançats de Blanes. Aquesta segona trobada tindrà com a objectiu deliberar i consensuar l’estudi presentat i fixar les accions concretes que cada administració haurà d’assumir per tirar endavant el Pla Integral.

ÚLTIMES NOTÍCIES