IniciNoticiesCulturaS’inaugura al Teatre Clavé l’exposició "Ciutat subterrània 04", els projectes realitzats pels...

S’inaugura al Teatre Clavé l’exposició “Ciutat subterrània 04”, els projectes realitzats pels participants a la quarta residència de joves creadors a Mas Panella.

ciutatsubterrania04Aquesta tarda s’inaugurarà al Teatre Clavé l’exposició Ciutat Subterrània 04. Durant els mesos de febrer i març de 2017, sis joves creadors es van instal·lar a Tordera  per desenvolupat els seus projectes al voltant de la temàtica comuna que dóna nom al projecte: Ciutat subterrània. Dos mesos durant els quals l’Alan Piris, l’Adrià Gamero, en Biel Llinàs, en David Calle, en Marc Anglès i l’Alberto Gil van experimentar i crear, cadascun en una disciplina artística concreta. En David Calle és de Lleida i proposa un projecte per parlar d’allò que és menys visible, allò que algú ha pogut veure parcialment o fragmentat, o que s’ha fet però està ocult. Planteja l’enigma de l’existència i així ho explica en declaracions a Ràdio Tordera.

ciutat subterrania 1

El menorquí Alan Piris investiga sobre la relació de l’individu amb l’alteritat, allò desconegut. Es planteja que, en un món on dominen les imatges multicolor i les pantalles de llum, potser cal acudir a l’obscuritat.

ciutat subterrania 2

L’Adrià Gamero és d’Olot i ha basat el seu projecte en un estudi dels recorreguts turístics de Tordera i entorns, per detectar els paisatges oficials i reals.

ciutat subterrania 3

Vingut de Mallorca, en Gabriel Llinàs centra la seva investigació en les ciutats subterrànies, tant a nivell visual com de concepte, a partir del background d’imatges i representacions que la societat ha creat i reproduït històricament d’aquests espais.

ciutat subterrania 4

L’Alberto Gil és de Saragossa i també forma part del projecte Ciutat Subterrània 04. Ell reflexiona sobre l’espera, sobre aquell temps que es considera perdut, en una societat marcada pel ritme frenètic i en què vivim en el que ell anomena “la síndrome de la pressa”.

ciutat subterrania 5

L’últim integrant del grup és en Marc Anglès, de Sant Andreu de la Barca, i pren com a punt de partida la sobreexplotació cultural que, segons ell, pateix una ciutat com Barcelona. Així, presenta un projecte que juga amb aquest element i amb la ironia com a recurs.

ciutat subterrania 6

El resultat del procés creatiu es va poder visitar el passat mes d’abril al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) en una mostra col·lectiva comissariada per la Tónia Coll, professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Ara, Ciutat Subterrània 04 es trasllada al Teatre Clavé de Tordera, municipi on s’ha gestat el projecte.

La inauguració serà avui a les 19:30h al Teatre Clavé (plaça de Miquel Martí i Pol, s/n. Tordera) i des de llavors, la mostra es podrà visitar fins el 19 de juny en horari de dilluns a divendres de 10:00h a 13:00h i de 17:00h a 20:00h. L’accés és gratuït.

Ciutat subterrània 04 és el resultat visible de la quarta edició del projecte de residència de joves creadors dut a terme a Mas Panella (Tordera) i impulsat per l’Ajuntament de Tordera, la Fundació Teatre Clavé i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Un projecte que va néixer amb la inquietud de situar en un mateix pla de creixement col·lectiu tot allò que està latent dins d’una ciutat: el cosmopolitisme com a signe d’identitat i de reflexió.