IniciNoticiesPolíticaTordera crea una comissió de seguiment dels pressupostos municipals

Tordera crea una comissió de seguiment dels pressupostos municipals

ple abril 17L’Ajuntament de Tordera va aprovar per unanimitat a la darrera sessió plenària la constitució d’una nova comissió dedicada al seguiment dels pressupostos municipals. Es tracta d’una reunió trimestral de caràcter deliberant i que estarà presidida per l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia. A part del control de l’execució pressupostària per part de tots els grups local, la comissió també supervisarà la contractació municipal i l’adjudicació d’obres menors del consistori. També es tractaran assumptes relacionats amb la configuració del projecte de pressupostos participatius que s’engegarà a partir del 2018.

L’objectiu de la comissió és fomentar la transparència i l’intercanvi d’informació entre els grups polítics i facilitar la construcció conjunta dels comptes locals. Així ho explicava el regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu.

comissio pressupostos pdecat

Per la seva banda, el regidor del PP Xavi Martín va votar favorablement a la proposta. Considera que la constitució de la comissió potencia la transparència de la gestió consistorial.

comissio pressupostos pp

En la mateixa línia, el representant de SOM Tordera, Salvador Giralt, assegura que es tracta d’una iniciativa que garanteix el bon funcionament de consistori. En aquest sentit, aplaudeix que una de les responsabilitat de la comissió sigui el control a la contractació de personal i l’adjudicació d’obres menors.

comissio pressupostos som

El Partit dels Socialistes també es va mostrar favorable a la iniciativa en benefici de la transparència. El regidor Rafa Delgado destaca la importància de fer dels pressupostos participatius una eina oberta per a tota la ciutadania.

comissio pressupostos psc

En aquest cas, el grup municipal d’ERC+Gent de Tordera, que no ha participat en el darrer pacte entre PDeCAT, PSC, SOM i PP, també va recolzar la creació de la comissió. Segons Xavi Pla, es tracta d’un vot de confiança. Espera que la comissió funcioni pel bé de la transparència dels comptes. Quant els pressupostos participatius, el regidor ha remarcat que s’han de construir de manera inclusiva perquè els ciutadans i ciutadanes que estan menys involucrats a la política torderenca es facin seus el consistori.

comissio pressupostos erc

La proposta de constitució de la comissió de pressupostos locals va tirar endavant amb els vots positius de tots els grups municipals i del regidor no adscrit.

ÚLTIMES NOTÍCIES