IniciNoticiesSocietatEl Maresme vol impulsar un distintiu gastronòmic

El Maresme vol impulsar un distintiu gastronòmic

consorcicostadebarcelonamaresmecolorEl consorci de Promoció Turística del Maresme vol impulsar un ‘Distintiu Gastronòmic’. El president del consorci de Promoció Turística, Joaquim Arnó, diu que la idea és concentrar tota la gastronomia dins d’un mateix ‘emblema’. En aquest ‘segell’ s’hi inclouria per exemple, els calamars d’Arenys, el vi d’Alella, el pèsol de Llavaneres o les maduixes de la Vallalta. L’objectiu és vendre la gastronomia del Maresme i donar-li a la comarca un tret diferencial respecte a altres zones d’arreu de Catalunya.

distintiu maresme 1

Dins aquest distintiu també es vol crear un grup de cuiners que actuïn com ambaixadors dels productes i la cuina del Maresme.  Arnó especifica que aquest distintiu vol incloure tot tipus de productes, més enllà dels aliments de mar i muntanya. L’objectiu és atraure a la gent per ajudar a impulsar l’activitat dels nostres conreus. El calendari amb el qual es treballa per presentar aquesta marca és passat Setmana Santa i, més endavant, crear una taula de gastronomia formada per professionals que assessorin a l’administració pública d’allò en què cal invertir per potenciar els productes de qualitat i proximitat.

distintiu maresme 2

Aquest anunci es va fer en el marc de la presentació de les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Pèsol, a Sant Vicenç de Montalt. Enguany seran un total de 53 restaurants de tota la comarca els que fins al 30 d’abril tindran aquest aliment com a protagonista absolut de les seves elaboracions culinàries.

ÚLTIMES NOTÍCIES