IniciNoticiesPolíticaS’aprova una modificació de crèdit de 3,7 milions d’euros per determinades partides...

S’aprova una modificació de crèdit de 3,7 milions d’euros per determinades partides locals

ple abril 17El Ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar en la darrera sessió plenària del mes d’abril la modificació pressupostària que ha de permetre ajustar el pressupost prorrogat de 2016 a les necessitats de l’exercici 2017.

La modificació, per valor de 3’7 milions d’euros, servirà per fer front a temes tant diversos com la gestió econòmica del capítol de personal, per cobrir necessitats estructurals i financeres, per impulsar projectes culturals com el desenvolupament de l’Any Bertrana i també per ampliar les partides de caràcter social, com ara  l’aportació al Centre de Distribució d’Aliments i les ajudes directes.

La modificació de crèdit també inclou reforços en matèria de seguretat, amb la convocatòria de noves places d’agents, millores en projectes del foment de l’ocupació, suport a l’ensenyament i diverses inversions en millores de parcs i carrers.

El regidor d’hisenda Marçal Vilajeliu va voler destacar que el 72% d’aquestes modificacions arriben a través de transferència entre partides, el 4% de subvencions i la resta a través del romanent de tresoreria.

Vilajeliu va voler agrair la participació i les aportacions dels diferents grups municipals en l’entesa per a la modificació de crèdit que permetrà impulsar diversos projectes importants per al municipi.

partides pdecat

Entre les partides modificades, el regidor del Partit Popular Xavier Martin va descartar l’increment de subvencions de l’IBI per majors de 65 anys, l’amortització del deute i en l’àmbit de seguretat, on ara el regidor n’és responsable, que s’ hagin inclòs diverses mesures com per exemple, fer la segona fase del projecte de càmeres de seguretat i la partida en protecció civil.

partides pp

El regidor de SOM Tordera, Salvador Giralt ressaltava la importància d’augmentar les partides per la seguretat de l’escola Serra de Miralles, així com el conveni de gestió del local d’aliments i les subvencions per habitatge social. Giralt va descatar la partida per ampliar les voreres del carrer Amadeu Vives.

partides som

El regidor del PSC, Rafa Delgado va exposar que la comunicació i la negociació en aquesta modificació havia estat molt productiva. Malgrat això, va lamentar alguna partides, com per exemple, la reducció en 20.000 euros en beques menjador. Delgado va afegir que el seu vot seria positiu, atès que la modificació de crèdit recull partides importants per el dia a dia de Tordera.

partides psc

La regidora Toñi Garcia va afegir que es destinaran més recursos en matèria d’habitatge i en concret habitatge social, lloguer social i treball en la taula del tercer sector.

partides toñi

Els socialistes recordaven que s’oferirà més oferta formativa en àrees de logística i serveis i ajudes a persones en situació d’atur. El regidor d’ERC, Xavier Pla va reclamar que el cost que es destina en la vigilància de cases ocupades, es retornin a l’ajuntament. Novament, ERC va lamentar l’increment de despesa política dels 4 regidors (2 PSC, 1 PP i 1 Som) que s’han incorporat en l’acord de govern amb el PDeCat. Malgrat els aspectes positius i negatius de la modificació, Xavier Pla va dir que el conjunt de l’acció no els dóna confiança.

partides erc

La modificació de crèdit, finançat per transferències entre partides i romanent de tresoreria es va aprovar amb els vots favorables del PDeCat, PSC, SOM, PP i el regidor Villaro i el vot en contra d’ERC i Gent de Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES