IniciNoticiesEducacióEls centres educatius de la Xarxa Escola Nova 21 de l'Alt Maresme...

Els centres educatius de la Xarxa Escola Nova 21 de l’Alt Maresme es reuneixen a Tordera

escolanova21 torderaL’Escola d’Hotsavinyà i l’Institut de Tordera participen al Programa Escola Nova 21 com a membres de la Xarxa de l’Alt Maresme. La trobada, va tenir lloc la setmana passada a l’aula de formació de l’Àrea de Promoció econòmica i Ocupació de Tordera.

L’Ajuntament de Tordera, com a municipi de la zona amb dos centres compromesos amb el projecte Escola Nova 21, encapçala la xarxa local de l’Alt Maresme i serà una responsable de l’Àrea d’Ensenyament l’encarregada de dinamitzar el grup a través de la metodologia proposada pel Programa EN21.

La directora de l’institut Tordera, Rosa Clar detalla com aplica el centre aquesta renovació pedagògica basada en reptes i projectes.

escola 21 tordera 1

Una mostra de la feina que fan els centre del projecte Escola Nova 21 ha quedat recollida en el “30 minuts” titulat Una altra escola. Rosa Clar assegura que l’institut Tordera aposta clarament per aquesta manera de treballar.

escola 21 tordera 2

Per la seva banda, l’escola d’Hortsavinyà també fa temps que treballa per adaptar-se a la metodologia que impulsa Escola 21. Segons el director del centre, Carlos López aquest any volen fer un pas endavant, aprofitant la singularitat de l’escola rural.

escola 21 hortsavinya

L’Escola Nova 21 és un projecte que té com a objectiu anar cap a un model d’escola avançada, que sàpiga replantejar la seva pràctica educativa quotidiana per respondre als desafiaments de la societat actual. El projecte impulsa un procés de treball conjunt entre escoles, comunitat educativa, administracions públiques, entitats, universitats i institucions internacionals que permeti dibuixar les claus d’un sistema educatiu enfocat a l’aprenentatge competencial globalitzat i interdisciplinari.

ÚLTIMES NOTÍCIES