IniciNoticiesPolíticaERC-Gent de Tordera defensa la seva postura de fiscalitzar el govern des...

ERC-Gent de Tordera defensa la seva postura de fiscalitzar el govern des de l’oposició i sense incrementar el cost polític de l’ajuntament

xavi pla anna serraEn el darrer plenari es va fer públic l’acord d’estabilitat entre el PDeCAT i els grups del PSC, SOM i el PP, que incloïa la realització de determinats projectes. Esquerra Republicana – Gent de Tordera va declinar afegir-se a aquest acord. En un comunicat, el partit explica que en l’oferta del PDeCAT, van rebutjar un sou i una dedicació, però no van rebutjar a seguir treballant per Tordera. El regidor d’ERC+Gent de Tordera, Xavier Pla detalla que ho faran com a oposició col·laborativa perquè, segons diuen, el govern actual ha demostrat que no compleix amb els seus compromisos. En tot aquest procés, i davant les critiques de la resta de partits, Xavier Pla creu que els avala el diàleg i la responsabilitat de decidir allò que creuen millor per Tordera.

acord erc 1

ERC anuncia que formaran part de les comissions de treball i de tots aquells projectes que aportin un bé comú al municipi. Amb l’acord del PDeCAT, PSC, SOM i el PP,  ERC creu que l’alcalde busca en aquests partits la gent que faci la feina que no fa el PDeCAT, blindant així la seves posicions a l’Alcaldia i a la Diputació a canvi de diners. Denuncien fermament la presència de tanta gent i tantes dedicacions per a fer la mateixa feina i, es pregunten perquè aquestes dedicacions dels regidors del PP, SOM i PSC no han anat lligades a una disminució de les dedicacions dels regidors i regidores del PDeCAT. La regidora d’ ERC-Gent de Tordera, Anna Serra recorda que sempre han defensat la reducció del cost polític de l’Ajuntament.

acord erc 2

Per arribar en aquesta situació, ERC recorden que després del trencament de l’acord de govern entre PDeCAT i SOM Tordera l’estiu de 2016, els grups de SOM, el PSC i Esquerra Republicana – Gent de Tordera vam reprendre contactes per explorar la possibilitat de confeccionar un govern alternatiu per al municipi. L’acord estava pràcticament tancat quan, de sobte, el grup de SOM Tordera es va trencar i la suma dels 3 grups municipals ja no podia fer realitat un govern republicà. Ho relatava Xavier Pla.

acord erc 3

Els republicans desvetllen que el PP, després que el PDeCAT el rebutgés per entrar a formar part del govern del consistori, es va posar en contacte amb la resta de grups de l’oposició per confeccionar un govern alternatiu. El comunicat apunta que SOM Tordera i el PSC tenien claríssim que volien formar govern a qualsevol preu. Esquerra Republicana – Gent de Tordera es va asseure amb tots els grups de l’oposició (SOM, PP i PSC) per intentar encaixar les 4 peces. Tot i així, segons la regidora Anna Serra les diferències ideològiques no els va permetre quallar un acord entre les quatre formacions.

acord erc 4

ERC es posiciona com a únic partit real a l’oposició, i únic partit capaç de construir una alternativa real per al nostre municipi. Asseguren que estan construint una alternativa ferma i sòlida, amb l’objectiu de guanyar la confiança dels torderencs i torderenques en les properes eleccions municipals.

ÚLTIMES NOTÍCIES