IniciNoticiesCulturaS’inaugura al CCCB l’exposició “Ciutat Subterrània 04” que es podrà visitar fins...

S’inaugura al CCCB l’exposició “Ciutat Subterrània 04” que es podrà visitar fins el 19 d’abril.

Foto: Teatre Clavé
Foto: Teatre Clavé

El passat dimarts, un centenar de persones van assistir a la inauguració de l’exposició “Ciutat Subterrània.04” al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Aquesta mostra recull el resultat dels projectes realitzats pels participants a la quarta residència artística de joves creadors a Mas Panella, a Tordera. A l’acte hi van participar l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, juntament amb Vicens Villatoro, director del CCCB, i la professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, Tónia Coll. El director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Vicens Villatoro, destacava el format del projecte de “Ciutat Subterrània” i la relació entre Tordera i Barcelona, com exemple d’ impuls cultural del país.

balanc cccb 1

L’exposició presenta sis espais diferents, on s’hi troben recollits els treballs realitzats per cadascun dels sis participants. Joan Carles Garcia, alcalde de Tordera, va destacar la importància cultural de la mostra, ho va en paraules de Prudenci Bertrana.

balanc cccb 2

La comissaria de l’exposició, Tónia Coll parlava del projecte com una residència artística per experimentar i crear sobre realitats que sovint queden soterrades, invisibles o bé considerades un tema tabú.

balanc cccb 3

A Ciutat subterrània 04, David Calle proposa un projecte per parlar d’ allò que és menys visible ; L’Alan Piris es planteja que, en un món on dominen les imatges multicolor i les pantalles de llum, potser cal acudir a l’obscuritat; L’Adrià Gamero fa un estudi dels recorreguts turístics de Tordera i entorns, per detectar els paisatges oficials i reals; Gabriel Llinàs investiga les ciutats subterrànies, tant a nivell visual com de concepte; l’Alberto Gil reflexiona sobre l’espera, sobre aquell temps que es considera perdut i Marc Anglès pren com a punt de partida la sobreexplotació cultural.

Ciutat Subterrània 04 es podrà visitar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (c/Montalegre, 5) fins el 19 d’abril. Posteriorment la mostra col·lectiva es traslladarà al Teatre Clavé, per acabar el cicle al lloc on s’ha iniciat el projecte: Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES