IniciNoticiesCulturaTordera porta "Ciutat subterrània 04" al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Tordera porta “Ciutat subterrània 04” al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

ciutatsubterrania04Aquest mes d’abril Tordera portarà novament al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona l’exposició col·lectiva Ciutat subterrània 04, una mostra integrada per les obres dels participants a la residència artística de Mas Panella.

Des del mes de febrer, sis joves creadors de Lleida, Menorca, Olot, Mallorca, Saragossa i Sant Andreu de la Barca s’han instal·lat a la residència artística per experimentar i crear sobre realitats que sovint queden soterrades, invisibles o bé considerades un tema tabú en la societat actual, i cadascun ho fa en una disciplina artística concreta. En David Calle és de Lleida i proposa un projecte per parlar d’allò que és menys visible, allò que algú ha pogut veure parcialment o fragmentat, o que s’ha fet però està ocult. Planteja l’enigma de l’existència i així ho explica en declaracions a Ràdio Tordera.

ciutat subterrania 1

El menorquí Alan Piris investiga sobre la relació de l’individu amb l’alteritat, allò desconegut. Es planteja que, en un món on dominen les imatges multicolor i les pantalles de llum, potser cal acudir a l’obscuritat.

ciutat subterrania 2

L’Adrià Gamero és d’Olot i ha basat el seu projecte en un estudi dels recorreguts turístics de Tordera i entorns, per detectar els paisatges oficials i reals.

ciutat subterrania 3

Vingut de Mallorca, en Gabriel Llinàs centra la seva investigació en les ciutats subterrànies, tant a nivell visual com de concepte, a partir del background d’imatges i representacions que la societat ha creat i reproduït històricament d’aquests espais.

ciutat subterrania 4

L’Alberto Gil és de Saragossa i també forma part del projecte Ciutat Subterrània 04. Ell reflexiona sobre l’espera, sobre aquell temps que es considera perdut, en una societat marcada pel ritme frenètic i en què vivim en el que ell anomena “la síndrome de la pressa”.

ciutat subterrania 5

L’últim integrant del grup és en Marc Anglès, de Sant Andreu de la Barca, i pren com a punt de partida la sobreexplotació cultural que, segons ell, pateix una ciutat com Barcelona. Així, presenta un projecte que juga amb aquest element i amb la ironia com a recurs.

ciutat subterrania 6

El procés de creació d’aquests sis artistes a Mas Panella està comissariat per la Tònia Coll, professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. El punt i final d’aquesta experiència artística serà l’exposició dels treballs en una mostra col·lectiva, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). La inauguració serà avui  a les 7 de la tarda. Posteriorment, l’exposició es traslladarà a Tordera. En declaracions en aquesta emissora, els sis creadors expressen què representa per a ells poder mostrar la seva feina al CCCB i l’estada a Tordera.

ciutat subterrania 7

Ciutat Subterrània és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Tordera, la Fundació Teatre Clavé i la Facultat de Belles Arts de la UB. Va néixer amb la inquietud de situar, en un mateix pla de creixement col·lectiu, tot allò que està latent dins d’una ciutat: el cosmopolitisme com a signe d’identitat i reflexió.

ÚLTIMES NOTÍCIES