IniciNoticiesSocietatEl 17,4% dels casos atesos pel SIAD Maresme són per violència masclista

El 17,4% dels casos atesos pel SIAD Maresme són per violència masclista

SiadCCMEl Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Maresme assessora legalment i psicològicament les ciutadanes dels municipis de la comarca de menys de 20.000 habitants. L’any passat va atendre 207 dones i 2 homes. El 17,4% de les dones ateses van ser per violència masclista El SIAD Maresme és un servei que presta el Consell Comarcal a les oficines de la plaça Miquel Biada de Mataró, però també es trasllada quinzenalment a Tordera i Arenys de Mar gràcies al conveni signat amb els ajuntaments d’aquests municipis. La proximitat  facilita l’accés de les dones d’aquestes localitats al servei i queda reflectit a les estadístiques. El 18,6 de les persones ateses l’any passat eren veïnes d’Arenys de Mar i el 13,8% de Tordera. Segons ha explicat a Ràdio Calella Televisió la responsable del SIAD Maresme, Yolanda Ascasso, actualment s’està elaborant el segon Pla de Polítiques d’Igualtat que podria estar acabat pel mes de maig. A més, des del SIAD Maresme participen al protocol contra la violència de gènere de manera coordinada amb altres agents implicats en aquesta lluita.

SIAD 1

El SIAD Maresme impulsa accions per l’empoderament de les dones amb xerrades i tallers. També hi ha una coordinació molt estreta amb les diferents associacions de dones de la comarca.

SIAD 2

Per intentar frenar aquesta xacra, el SIAD està elaborant un Protocol comarcal d’abordatge de les violències masclistes que es presentarà el proper mes de maig. Aquesta presentació coincidirà també amb la del Pla de polítiques d’igualtat i dona del Maresme 2017-2020 que també està en fase d’elaboració.

ÚLTIMES NOTÍCIES