IniciNoticiesRegidoriesBaixen en un 4'5% les infraccions penals a Tordera durant el 2016

Baixen en un 4’5% les infraccions penals a Tordera durant el 2016

junta local seguretatLa Junta Local de Seguretat, presidida per l’alcalde i a la que hi són representats els diferents cossos de seguretat i la Generalitat de Catalunya, va fer balanç la setmana passada de les intervencions  dutes a terme durant el 2016 a Tordera. A la reunió es va posar de manifest que l’índex d’infraccions penals en general s’ha rebaixat el darrer any en un 4’5%. La regidora de Seguretat, Sílvia Català analitza la rebaixa d’infraccions respecte anys anteriors.

junta seguretat 1

També ha baixat l’índex d’infraccions penals: un 6’8% menys en delictes contra el patrimoni i un 9’5% menys en delictes contra les persones. Català apunta que sí ha pujat, en canvi, l’indicador del delictes relatius al trànsit, degut especialment a la major activitat en controls policials d’alcoholèmia i de pas per requeriments de documentació.

junta seguretat 2

La junta de seguretat va posar de manifest l’augment d’estafes per internet, i es demanar posar totes les mesures possibles en aquest àmbit. S’ha rebaixat també el nombre de robatoris amb força a les empreses (47%) i la posada en funcionament de les càmeres de vigilància ha estat una de les actuacions més ben valorades per la Junta, amb una reducció de fins al 99% dels robatoris a habitatges en les urbanitzacions que disposen d’aquest nou sistema de seguretat. Ho explica la regidora de seguretat, Sílvia Català.

junta seguretat 3

En l’apartat de detencions destaca que el 55% dels detinguts han estat a través de les accions impulsades per la Policia Local, molt per sobre de la mitjana catalana de detencions per part de guàrdia urbana, que es situa al voltant del 21%. El 71% dels detinguts a Tordera són de nacionalitat espanyola, majors de 36 anys i el 95% són homes. De les 76 persones detingudes, en un 55% les van fer Policia Local i el 45% Mossos d’ Esquadra. En aquest sentit, la regidora Català va reclamar més presència de Mossos d’Esquadra a Tordera. Català recorda que la policia Local resolt la majoria de casos de seguretat ciutadana, que els mossos d’esquadra en tenen competència.

junta seguretat 4

Durant la Junta Local de Seguretat també es va tractar la violència vers les dones, amb un total de 33 incidents durant el 2016. En aquest sentit, la Junta Local de Seguretat va insistir en la necessitat de fomentar campanyes de conscienciació ciutadana per eradicar aquesta xacra que segueix afectat milers de dones a tot el territori català. 

Tot i els bons resultats, durant la Junta Local de Seguretat es va posar damunt la taula la necessitat de seguir actuant amb fermesa davant els fets delictius. La regidora Sílvia Català destacava el paper clau que té la col·laboració Ciutadana en molts dels casos.

junta seguretat 5

 Els Mossos d’Esquadra, per la seva banda, van anunciar la creació d’una nova unitat específica per fer front a l’increment de robatoris a habitatges que s’ha produït els darrers mesos a Catalunya.

ÚLTIMES NOTÍCIES