IniciNoticiesSocietatTordera comença l’any sense canvis significatius a les llistes de l’atur

Tordera comença l’any sense canvis significatius a les llistes de l’atur

atur gener 17L’any 2017 ha començat a Tordera sense canvis significatius a les llistes de l’atur. La xifra de desocupats es manté pràcticament igual que a finals de l’any passat: a les 1292 persones sense feina només cal sumar-n’hi una més.Són dades facilitades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, que situen Tordera amb una taxa d’atur del 18,91%, la tercera més alta del Maresme després de Pineda de Mar (21,78%) i Santa Susanna (19,86%). A la cua, els tres municipis de la comarca amb menys aturats són Cabrera de Mar (7,31%), Alella (7,61%) i Tiana (7,69%). Ampliem les dades al conjunt de la comarca.

Pel conjunt de la comarca, l’any ha començat amb una nova baixada de l’atur (-150 persones), fins a deixar un total de 28.919 inscrits com a demandants de feina, el que representa una taxa del 14,63%. D’aquests, més de la meitat són dones (55%). I per grups d’edat, aquell on la desocupació té més incidència és entre els majors de 45 anys, que representen un 57% del total. Ara bé, malgrat la baixada general, aquest mes de gener l’atur ha augmentat entre els joves de 16 a 24 anys, així com també entre el col·lectiu de treballadors més grans de 55 anys.

Per sectors econòmics, l’agricultura és el que ha experimentat una baixada de l’atur més notable (4,75%) al Maresme, seguit de la construcció (1,83%), la indústria (1,20%), el col·lectiu de persones sense ocupació anterior (0,64%) i els serveis (0,02%). Aquest últim, precisament, és el sector que segueix acumulant bona part de l’atur comarcal, seguit de la construcció (entre els homes) i la indústria (entre les dones). I destaca una dada: que el 69% de l’atur registrat de persones que mai abans no havien estat ocupades és femení.

Pel que fa al global de Catalunya, l’any ha començat amb un lleuger increment del nombre d’aturats, acostant-se als 454.000, que representen una taxa del 13%.  

ÚLTIMES NOTÍCIES