IniciNoticiesPolíticaLa falta d’una empresa que confeccioni el cens genètic de gossos a...

La falta d’una empresa que confeccioni el cens genètic de gossos a Tordera comporta que s’hagi d’afegir una Disposició Transitòria annexa al text inicial. El plenari municipal ho va aprovar la setmana passada.

ple gener 2017L’últim ple de l’Ajuntament de Tordera, celebrat la setmana passada, va aprovar inicialment la Disposició Transitòria de la vigent Ordenança reguladora de la tinença d’animals. Això significa que els articles de l’actual Ordenança que fan referència al cens genètic municipal, entraran en vigor un cop s’hagi publicat l’acord de formalització del contracte d’aquest servei. El motiu és perquè, a dia d’avui, malgrat l’interès de dues empreses per portar a terme aquest cens genètic dels gossos, encara s’està treballant en la seva contractació, de manera que cal suspendre els articles de l’Ordenança vigent que fan referència a aquesta obligació, fins a la contractació d’una nova empresa que realitzi aquesta tasca. Així, l’Ajuntament també podrà donar compliment a la normativa en matèria de tinença d’animals, a tots aquells propietaris que sol·licitin la corresponent llicència, a més de poder desbloquejar aquest tràmit i donar resposta a les instàncies que s’han presentat. Bàrbara Vergés és la regidora de Civisme.

ordenanca animals verges

El regidor del PP, Xavier Martín, va votar abstenció perquè no s’ha complert l’objectiu inicial de l’ordenança.

ordenanca animals pp

També es va abstenir el regidor de Som Tordera, Salvador Giralt. Des del seu grup entenen que hi ha altres temes més prioritaris.

ordenanca animals som

La regidora del PSC, Carme Fernández, va recordar que en el moment de votar aquesta Ordenança es van abstenir perquè no veien clar que una de les prioritats fos censar l’ADN dels animals, entenen que amb aquesta acció només es buscava multar els propietaris que no recollissin els excrements dels seus gossos. La regidora socialista va fer una puntualització sobre el text actual i va posar de relleu la problemàtica de l’abandonament de gossos a Tordera.

ordenanca animals psc

ERC+Gent de Tordera va votar a favor de l’Ordenança perquè la seva voluntat és solucionar la problemàtica amb els excrements de gossos. El regidor Xavier Pla, però, es mostra escèptic sobre com l’actual govern pot gestionar aquesta qüestió.

ordenanca animals erc

El regidor no adscrit, Jose Carlos Villaro, hi va votar favorablement.

ordenanca animals villaro

La Disposició Transitòria de la vigent Ordenança reguladora de la tinença d’animals es va aprovar amb els vots favorables del PdeCat, el regidor Jose Carlos Villaro i ERC+Gent de Tordera. Es van abstenir el PSC, Som Tordera i el PP. Si durant el termini d’exposició pública del text no es presenten reclamacions ni suggeriments, aquesta aprovació inicial es donarà per definitiva.

ÚLTIMES NOTÍCIES