IniciNoticiesPolíticaEl ple de l’Ajuntament de Tordera aprova, per unanimitat, una moció que...

El ple de l’Ajuntament de Tordera aprova, per unanimitat, una moció que insta el govern municipal a millorar les contractacions de béns i serveis i la transparència i comunicació

ple gener 2017El ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar, per unanimitat, una moció que presentaven conjuntament tots els grups a l’oposició i el regidor no adscrit, Jose Carlos Villaro, per instar el govern municipal a millorar les contractacions de béns i serveis, així com també la transparència i comunicació. La moció conté 13 punts que demanen:

  • posar a licitació els contractes caducats (recollida d’escombraries, càtering de Can Comte i gestió de l’aparcament del mercat dels diumenges)
  • preparar les bases per a la contractació del transport urbà i escolar (segons un estudi de la Diputació de Barcelona podria suposar un estalvi de 100.000 euros)
  • posar a concurs aquelles concessions que a dia d’avui es troben en precari
  • licitar nous contractes d’assessorament i gestió de serveis informàtics (actualment es concedeixen de manera directa)
  • consultar diversos pressupostos en els procediments d’adjudicació directa
  • en els procediments negociats, buscar més empreses que presentin una proposta (per obtenir un pressupost més econòmic)
  • establir unes bases de licitació per a nous contractes (incorporant criteris de caire social)
  • renegociar els lloguers que l’Ajuntament paga per sobre del preu de mercat i establir una política al respecte
  • estudiar la possibilitat de mancomunar serveis i contractes de subministraments amb altres ajuntaments o administracions
  • respondre totes les instàncies en el termini d’un mes
  • que els regidors de cada àrea facin xerrades de qüestions d’interès municipal
  • informar de les bonificacions i subvencions en tributs municipals (amb comunicació personalitzada als col·lectius més vulnerables)
  • revisar el contracte del servei d’abastament d’aigua potable (Aqualia)       

El regidor del PP, Xavier Martín, va demanar al govern municipal que si s’abstenia o votava a favor de la moció, s’ho creguessin i duguessin a terme les mesures. Situava el punt de partida a finals de 2015.

mocio transparencia pp

Salvador Giralt, de Som Tordera, va agrair la feina del regidor Martín per tirar endavant aquesta moció conjunta. Va posar el contracte d’escombraries amb l’empresa Alum i el del transport com a exemples d’una gestió deficient.

mocio transparencia som

El regidor del PSC, Rafa Delgado, també va agrair el treball del regidor popular. Va destacar la importància de millorar la gestió per aconseguir un estalvi.

mocio transparencia psc

Per ERC+Gent de Tordera, el regidor Xavier Pla apuntava que un dels eixos de la seva campanya electoral va ser la transparència a l’hora de contractar. Per això consideren molt necessària aquesta moció, perquè diu que no poden tolerar que l’Ajuntament tingui contractes caducats de diversos anys.

mocio transparencia erc

Jose Carlos Villaro, actualment regidor no adscrit del govern municipal, també va votar favorablement a la moció. Recordava que era un dels punts de l’anterior acord de govern entre el PdeCat i Som Tordera.

mocio transparencia villaro

El regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu, va mostrar el compromís de tot l’equip de govern amb la moció i va avançar algunes acciones concretes que s’han de fer efectives ben aviat.

mocio transparencia marcal 1

Vilajeliu també va demanar implicació als grups de l’oposició i els hi va llançar una proposta.

mocio transparencia marcal 2

Marçal Vilajeliu va aprofitar la seva intervenció per posar de relleu diverses accions que s’han dut a terme al voltant de l’eficiència (implantació del gestor d’expedients i treball amb la norma UNE), la transparència (s’ha posat en marxa un portal), la contractació (l’any passat es van fer més d’una desena de licitacions i concursos) i la comunicació (s’ha reforçat aquest departament).

ÚLTIMES NOTÍCIES