IniciNoticiesRegidoriesOrdenança municipal d’ús i defensa dels camins de Tordera

Ordenança municipal d’ús i defensa dels camins de Tordera

ordenanca caminsLa Diputació de Barcelona va lliurar ahir a l’Ajuntament de Tordera, l’Ordenança municipal d’ús i defensa dels camins, una eina jurídica imprescindible per gestionar els camins del municipi. El document ha estat lliurat pel diputat d’Infraestructures viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, a l’alcalde, Joan Carles Garcia Cañizares.

L’ordenança ofereix una regulació adaptada a tots els aspectes jurídics rellevants dels camins rurals de titularitat municipal, sempre tenint en compte les lleis estatals, i n’exclou els camins patrimonials i els camins privats. L’ordenança s’estructura en tres títols, el primer del qual recull disposicions generals, com ara l’explicitació dels títols i l’afectació i desafectació dels camins.

El títol segon s’ocupa del règim d’ús i protecció del domini públic viari i de la delimitació i limitació de la propietat privada adjacent als camins públics, en allò que és estrictament necessari per a mantenir la integritat i funcionalitat dels camins.

Finalment, el títol tercer està dedicat a les mesures de protecció de la legalitat i al règim sancionador. Pel que fa a les primeres, s’inclouen diverses mesures adreçades a garantir la prevenció de conductes especialment danyoses pels camins, així com el necessari rescabalament dels danys que no pugin ser evitats i que siguin causats pels particulars.

ÚLTIMES NOTÍCIES