IniciNoticiesCulturaAvui fa 150 anys que va néixer a Tordera l’escriptor Prudenci Bertrana

Avui fa 150 anys que va néixer a Tordera l’escriptor Prudenci Bertrana

mes bertrana mes 2Prudenci Bertrana, fill d’una família carlina, va néixer a Tordera, un dia com avui, 19 de gener de l’any 1867. Després va viure durant una temporada a Girona, per establir-se finalment a la ciutat de Barcelona. Durant un temps, es va creure que l’escriptor havia nascut a Tordera accidentalment, i que res el vinculava al municipi més enllà del seu naixement. Per contra, estudis recents que s’han fet han demostrat que Bertrana va passar la seva infància al nostre municipi. A més, s’ha descobert que mentre exercia com a periodista a Barcelona, deia que era fill de Tordera i apel·lava al seu origen per donar un valor afegit als seus articles sobre la ciutat comtal, ja que així demostrava que la seva opinió no estava esbiaixada i era independent. Escoltem l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

mocio-fill-illustre-bertrana-2

L’any Bertrana s’inaugurarà oficialment avui, quan es compleix el 150è aniversari del naixement de l’escriptor a Tordera. L’Ajuntament ha preparat per aquest vespre la presentació d’un espectacle literari-musical al Teatre Clavé. Titulat, “Més Bertrana, més!”, combinarà la música en directe de la Cobla Ciutat de Girona i la projecció d’imatges inèdites amb la lectura dramatitzada, a càrrec de l’actriu Anna Farriol, de textos de Prudenci i d’Aurora Bertrana, filla de l’autor. L’acte començarà a les 20:00h i esta obert a tota la ciutadania. Les entrades, que són gratuïtes, es poden reservar al mateix teatre. Ho explica Josep Llorens, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tordera.

Llorens espectacle bertrana

L’Ajuntament de Tordera i la Generalitat de Catalunya han declarat el 2017 Any Bertrana. Per aquest motiu, el plenari municipal del desembre va nomenar fill il·lustre de Tordera l’escriptor, pintor i periodista Prudenci Bertrana. Es tracta d’un fet sense precedents al municipi, ja que mai abans no s’havia atorgat a una persona nascuda a la nostra població un reconeixement d’aquesta magnitud.

ÚLTIMES NOTÍCIES