IniciNoticiesSocietatLa Generalitat promourà un sistema per controlar i informar dels retards a...

La Generalitat promourà un sistema per controlar i informar dels retards a rodalies

app-rodaliesLa Generalitat posarà en marxa un sistema alternatiu al de Renfe per controlar i informar dels retards a rodalies. El servei costarà 581.998 euros, funcionarà amb sistemes de geolocalització i permetrà a l’usuari saber en tot moment on és el seu tren. Cada tren portarà un smartphone o una tauleta amb 3G i 4G i Bluetooth que, mitjançant un GPS, informarà de la sortida del tren de cada estació, calcularà la seva posició al mapa i determinarà si va amb retard respecte a l’horari teòric de pas. A l’estació de Tordera, passen actualment dues línies de rodalies, la R-1 entre Maçanet i l’Hospitalet i la RG1 que connecta el Maresme amb la costa brava. El secretari d’infrastuctures i mobilitat, Ricard Font, diu que és un sistema que van conèixer a la Universitat de Berkeley, que ja l’han estat provant amb Renfe i que serà beneficiós tan per la companyia com per la Generalitat però, sobretot, per a l’usuari.

Segons Font, permetrà tenir un coneixement molt més profund de com està funcionant el sistema i transmetre una informació més fiable. Les dades d’aquest sistema es podran consultar a la mateixa APP de rodalies de Catalunya.

ricard-font

El 51 per cent dels trens de Renfe no són accessibles a persones amb mobilitat reduïda. I les persones amb mobilitat reduïda ho tenen molt complicat per organitzar-se el viatge. Primer perquè 4 de cada 10 estacions no estan adaptades i segon perquè no saben quan passarà un tren que els permeti pujar. Amb la nova aplicació es podrà informar els usuaris en temps real de quan passarà un tren adaptat per la seva estació. També es podrà consultar en els tele indicadors d’algunes estacions, com les de Premià de Mar o Sant Joan Despí que s’acaben de remodelar.

ÚLTIMES NOTÍCIES