IniciNoticiesCulturaEls Reis de l’Orient reparteixen màgia a Tordera, en una gèlida nit...

Els Reis de l’Orient reparteixen màgia a Tordera, en una gèlida nit que escalfen les entitats de dansa i els diables

reis-mags-orientMalgrat la freda nit de dijous, la cavalcada dels Reis Mags de l’Orient del 2017 va ser un èxit. Milers de persones van sortir als carrers de Tordera per donar la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar. Tot i que les carrosses van sortir de l’Avinguda Països Catalans més tard del previst, la rua es va dur a terme a total normalitat.

Els assistents van aplaudir una de les novetats de la cavalcada d’enguany: la participació de les entitats de dansa de Tordera i de la colla de diables, que van escalfar la nit. Pel que fa a la tirada de caramels, per motius de seguretat, enguany només es llançaven des de la darrera carrossa. Tot i això, aquest canvi va generar crítiques entre alguns assistents, que consideraven que es repartien menys dolços.

Una vegada Ses Majestats van arribar a l’Ajuntament, l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, els va entregar la clau mestre que obre les portes de totes les cases del municipi, que va rebre de la mà de la colla de castellers de l’Alt Maresme. No sabrem si l’hauran fet cas, però en el seu discurs, Joan Carles Garcia, va encoratjar els torderencs i torderenques a demanar als Reis somriures i abraçades. A més, Garcia també va voler donar  les gràcies a tothom que va ajudar en la preparació de les carrosses de Ses Majestats.

reis-alcalde

Per altra banda, el rei Gaspar va enviar un missatge a tots els torderencs i torderenques des de dalt del balcó de l’Ajuntament. El rei ros va demanar a la mainada que mai perdin la il·lusió i que no s’oblidin d’aquells que no ho estan passant bé en aquests moments.

reis-gaspar

Les carrosses que van transportar els Reis de l’Orient estaven dissenyades i preparades per la Comissió de Festes. Enguany, els Ses Majestats van passejar acompanyats per les danses de les entitats l’ACR Pere Cot, l’Escola Cristina Llobet i Club Twirling Tordera. Amb la cavalcada, la Regidoria de Festes va posar el punt i final a les activitats organitzades per aquestes dates nadalenques.