IniciNoticiesSocietatLa carretera de Tordera a Blanes entre les vies més accidents de...

La carretera de Tordera a Blanes entre les vies més accidents de moto i ciclomotor de Catalunya

accodent gi600La carretera Gi-600 entre Tordera i Blanes, és una de les vies amb més accidents de moto i ciclomotor de Catalunya. Ho diu el nou estudi de l’EuroRAP corresponent al 2016, que s’ha fet públic avui. L’EuroRAP és un consorci europeu que relaciona els morts i ferits greus que hi ha en un tros de carretera amb la intensitat del trànsit que suporta.

La carretera BP-1417 entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès, més coneguda com la carretera de l’Arrabassada, encapçala la llista dels trams amb més risc de tenir-hi un accident de Catalunya. Un altre tram de carretera, el que va de Vilassar de Mar a Argentona, al Maresme, continua sent un dels més perillosos de tot Catalunya. És el tercer de la llista.

L’informe també posa el focus d’atenció en les motocicletes. Tot i representar només el 5% del parc de vehicles, les motos i els ciclomotors estan involuctrats en més del 40% dels accidetns amb morts i ferits greus. En aquest sentit, el Servei Català de Trànsit ha explicat que estudia la viabilitat de carrils d’ús exclusiu per a vehicles de dues rodes als accessos a la ciutat de Barcelona. Ho Maria Eugènia Domènech, directora del Servei Català de Trànsit

eurorap-1

Malgrat totes aquestes dades que posen l’accent en la perillositat, en global, a Catalunya, els accidents greus i mortals han disminuït un 2 i mig per cent en els últims tres anys. Lluis Puerto, és el Director Tècnic de la Fundació RACC.

eurorap-2

Si parlem de demarcacions, la que té un major percentatge de km de risc “molt alt” és la de Girona seguida de prop de Lleida.

ÚLTIMES NOTÍCIES