IniciNoticiesEntitatsTordera i les entitats locals es mobilitzen, un any més, per la...

Tordera i les entitats locals es mobilitzen, un any més, per la Marató de TV3. Enguany està dedicada a l’ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

cartell-maratoTordera donarà suport, un any més, a la Marató de TV3, que se celebra aquest proper diumenge, 18 de desembre, i que enguany està dedicada a l’ ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Com ja és habitual, coincidint amb el mercat dominical, les entitats del municipi organitzaran el Mercat Solidari i recolliran fons per la Marató. Durant tot el matí, les parades de les diferents associacions promouran activitats de reclam, com ara sortejos, tallers i cantades arreu del mercat a càrrec dels alumnes de les escoles de Tordera. Escoltem el coordinador del govern, Josep Llorens.

marato-tv3

Altres entitats, el mateix diumenge, organitzaran activitats paral·leles al mercat, també per recaptar fons per la causa. A la tarda, com ja ve essent tradicional els últims anys, la secció de patinatge artístic del Club Patí Tordera realitzarà un festival. Començarà a les 5 de la tarda, al pavelló de la Plaça de la Concòrdia, i tota la recaptació es destinarà a la Marató de TV3.

El Cercle Astronòmic de la Tordera, també col·laborarà fent una observació solar. A partir de dos quarts de 11 del matí fins a dos quarts de 2 del migdia, estaran als jardins de l’alcalde Sagrera, davant l’esplai.

Des de la Biblioteca, a més, s’afegeixen a la iniciativa amb una exposició de material divers (llibres, revistes, CD’s…), els quals es poden adquirir amb un donatiu mínim a favor de la Marató. Ho explica la responsable de la Biblioteca de Tordera, Sílvia Anfrons.

biblioteca-marato-tv3

L’Ajuntament de Tordera, finalment,  s’afegeix a la Marató amb una aportació pròpia al conjunt de donatius recaptats per les entitats. Tot plegat, amb la finalitat d’obtenir recursos econòmics per a la investigació científica i la recerca de l’ ictus i les lesionis medul·lars i cerebrals traumàtiques. Al món, cada any, l’ictus afecta prop de 17 milions de persones i causa la mort de 6 milions. És la primera causa d’incapacitat i, segons els experts, es convertirà en l’epidèmia del futur, ja que en tindrà una de cada sis persones. Els fons que recapti La Marató 2016 suposaran una injecció significativa en el camp de la recerca del cervell i la medul·la espinal, un àmbit complex de la biomedicina que s’aborda des de més de 15 especialitats professionals.