IniciNoticiesPolíticaERC, PSC i SoM presentaran una moció per reformar el reglament orgànic...

ERC, PSC i SoM presentaran una moció per reformar el reglament orgànic municipal contra el transfuguisme

ple-octubreERC+Gent de Tordera, PSC i  SOM Tordera presentaran en el ple municipal de desembre una moció de reforma del reglament orgànic municipal per lluitar contra el transfuguisme.

El Reglament Orgànic Municipal de Tordera (ROM) regula l’organització municipal, i actualment no inclou cap referència reglamentària respecte als regidors no adscrits, ni  als regidors trànsfugues. La moció recull que atès que aquestes situacions no estan exposades al ROM, es creu necessari incloure un apartat que defineixi aquesta situació.

Prenent con a referència els principals punts de l’Acord Sobre un Codi de Conducta Política en Relació amb el Transfuguisme a les corporacions locals, es proposarà que el Ple voti diverses acords per incorporar-los al ROM de Tordera. Entre ells destaca, que els partits polítics amb representació a l’Ajuntament de Tordera es comprometin a impedir la utilització de regidors no adscrits o trànsfugues per constituir, mantenir activament o canviar les majories de govern a l’Ajuntament, a no donar suport a cap iniciativa transfuguista  i a desincentivar el transfuguisme polític mitjançant l’adopció de mesures de caràcter reglamentari i disciplinari.

El regidor d’ERC+Gent de Tordera, Xavier Pla creu que l’objectiu principal de la moció és recuperar la credibilitat de l’acció política municipal.

mocio-erc-transfugue

El regidor del PSC, Rafa Delgado creu que el ROM municipal no parla de transfuguisme, perquè ningú es pensava que això pugues passar a Tordera.

mocio-psc-transfugue

El regidor de Som Tordera, Salvador Giralt considera que la moció també busca que no es repeteixi una situació tant anòmala com la que ha succeït a Tordera.

mocio-som-transfugue

També en base a l’article 73.3 de la LBRL, la moció insta que els drets econòmics i polítics dels regidors no adscrits no podran ser superiors als corresponents en el cas que s’haguessin mantingut al seu grup de procedència.

Els tres partits polítics coincideixen que CiU difícilment donarà suport a la moció, després de veure la seva aptitud davant el cas José Carlos Villaro. Malgrat això, esperen que per dignitat democràtica es sumin a la proposta, atès que el seu grup va signar al parlament un pacte antitransfuguisme.

mocio-transfugue

La moció es debatrà en el ple municipal que es celebrarà el dijous, 22 de desembre a l’auditori del Teatre Clavé.

ÚLTIMES NOTÍCIES