IniciNoticiesCulturaSanti Barrera i Quim Fors busquen fotografies del veïnat de Sant Andreu...

Santi Barrera i Quim Fors busquen fotografies del veïnat de Sant Andreu de dels anys 60 i 70, per poder acabar un documental sobre el cas de la mort del torderenc Adolfo Bárcena

22-0058A principis de 2015, els torderencs Santi Barrera i Quim Fors van començar el projecte d’un vídeo documental sobre el cas d’Adolfo Bárcena, un jove torderenc de 23 anys que va morir a Hostalric per un tret de la Guardia Civil, en circumstàncies poc clares, la matinada del 20 de febrer de 1977. Va ser en plena Transició, després de la mort de Franco i abans de les primeres eleccions democràtiques. I el cas va tenir molta repercussió a l’època perquè va ser tapat per les autoritats i va deixar molts interrogants sense resposta. Escoltem Quim Fors.

doc-barrera-i-fors-1

El documental sobre el cas d’Adolfo Bárcena s’emmarca en el fenomen migratori a Tordera, en l’època de la Transició. Santi Barrera explica com va arribar aquest noi al nostre municipi.

doc-barrera-i-fors-2

Després de molts mesos d’investigació, recerca de dades i entrevistes, el projecte ja està gairebé acabat. La productora Videograf Girona està treballant en els últims muntatges. Per enllestir-lo, però, Fors i Barrera demanen la col·laboració de la gent de Tordera: necessiten fotografies del veïnat de Sant Andreu dels anys 60 i 70, especialment dels inicis, quan aquest es començava a construir. Aquí és on es va criar Adolfo Bárcena quan va arribar al nostre poble.

doc-barrera-i-fors-3

Santi Barrera destaca la important tasca d’investigació que s’ha fet amb aquest documental.

doc-barrera-i-fors-4

La presentació del documental sobre el cas d’Adolfo Bárcena està prevista pel cap de setmana del 17 i 18 de febrer de 2017, coincidint amb l’efemèride dels 40 anys de la seva mort. L’Ajuntament d’Hostalric també ha ofert poder presentar-lo al seu municipi, ja que és on va tenir lloc la mort del jove torderenc.

El documental, produït pels torderencs Santi Barrera i Quim Fors, ha comptat amb l’ajuda de l’Ajuntament de Tordera i el suport logístic de l’Ajuntament d’Hostalric, a més de la col·laboració de familiars i amics d’Adolfo Bárcena, periodistes de l’època i l’Associació Cultural i Recreativa Pere Cot.

ÚLTIMES NOTÍCIES