IniciNoticiesMedi ambientL'EDAR de l'Alt Maresme aprofitarà els fangs de la depuració d'aigua d'altres...

L’EDAR de l’Alt Maresme aprofitarà els fangs de la depuració d’aigua d’altres plantes de la comarca per generar energia

L’Estació Depuradora d’aigües Residuals (EDAR) de l’Alt Maresme recollirà a partir d’ara els fangs resultants de la depuració d’aigües d’altres plantes petites de la comarca –Teià, Sant Andreu de Llavaneres, Arenys de Mar, Sant Pol de Mar i Tordera– per a la generació d’energia. Fins ara, aquestes depuradores havien de contractar terceres empreses per tractar el fang i fer-ne compostatge, però amb la participació comarcal s’aprofitarà energèticament el 50% dels fangs. La previsió que fa el Consell Comarcal del Maresme és que en un any i mig s’amortitzin els 180.000 euros que ha costat l’obra per adequar la instal·lació comarcal i que a partir de 2018 aquesta instal·lació sigui ja autosuficient i generi, a més, excedent d’energia.

Aquesta actuació és possible gràcies a l’aprofitament de gran part de l’obra civil de l’EDAR de l’Alt Maresme, que es va posar en marxa el 2012, però no al seu ple rendiment. La planta es va projectar per arribar al seu límit de capacitat el 2030, segons càlculs demogràfics, i fins que no arribi la data hi ha una part de la instal·lació que està infrautilitzada. De fet, dels dos digestors construïts, actualment només es feia servir un al 50% i amb l’aprofitament dels fangs comarcals es posaran en marxa els dos, aproximadament al 85% de la seva capacitat, ha explicat el director de Medi Ambient del Consell Comarcal del Maresme, Fernando Cabello.

depuradora-fang

Un altre dels beneficis de l’impuls comarcal de l’EDAR és de tipus mediambiental, ja que amb aquest millor tractament dels fangs resultants de la depuració de les aigües de les cinc plantes de Teia, Llavaneres, Arenys, Sant Pol i Tordera es redueix també al voltant d’un 85% les emissions de CO2.

ÚLTIMES NOTÍCIES