IniciNoticiesSocietatEl Consell Comarcal del Maresme vol crear el “Banc d’Energia” per combatre...

El Consell Comarcal del Maresme vol crear el “Banc d’Energia” per combatre la pobresa energètica

agencia-comarcal-energiaEl Consell Comarcal del Maresme posarà en marxa una prova pilot d’un projecte de formació per als tècnics dels Serveis Socials dels ajuntaments de la comarca i un projecte anomenat «banc d’energia».

L’objectiu és que puguin, en el cas de la llum, interpretar i conèixer tots els conceptes de la factura, per posteriorment assessorar els ciutadans vulnerables, per tal que puguin rebaixar els imports a pagar i que el que cada poble estalviï serveix per invertir en encara més estalvi. Ho ha explicat el Conseller Delegat de Benestar Social, Jordi Mir, en declaracions a Ràdio Calella.

banc-energia-1

Per altra banda, el Consell Comarcal té diferents projectes oberts per combatre la pobresa energètica, com per exemple estendre a la comarca el projecte Radars Socials, una xarxa de complicitats per tal que la gent gran no es vegi sola.

banc-energia-2

El cas de la dona morta a Reus en l’incendi de casa seva ha posat al descobert un dels molts casos de pobresa energètica que pateixen col·lectius tan vulnerables com el de la gent gran que viu sola.

ÚLTIMES NOTÍCIES