IniciNoticiesEducacióEl Consell Comarcal del Maresme destina 60.000 euros a beques escolars a...

El Consell Comarcal del Maresme destina 60.000 euros a beques escolars a Tordera, per aquest curs

consell comarcal del maresmeCada any, a finals de maig, des de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tordera es convoquen tres tipologies de beques per a les famílies, de cara al següent curs escolar: les beques de material i llibres de text, les beques de transport i les beques menjador. En el cas d’aquestes últimes, existeixen dues vies de sol·licitud: d’una banda les que convoca el Consell Comarcal del Maresme (CCM), i de l’altra, les que atorga l’Ajuntament, que procura cobrir el que no pot assumir l’ens comarcal. De moment, enguany, el CCM ja ha atorgat uns 60.000 euros en ajudes escolars a Tordera, i el consistori local 30.000 euros més. Ho explica el regidor de Serveis Socials, Àngel Pous.

pous-beques-1

Per aquest curs, prop de 500 famílies de Tordera han demanat beques de material i llibres de text, i també de menjador. Un centenar (la majoria famílies que viuen a veïnats i urbanitzacions) també han sol·licitat la de transport escolar. Àngel Pous diu que s’ha concedit un percentatge elevat de les beques demanades i que s’ha intentat repartir-les, per tal que totes les famílies tinguin alguna ajuda.

pous-beques-2

Pous recorda quins criteris s’apliquen a l’hora de concedir aquestes beques.

pous-beques-3

A banda d’aquestes beques, també n’hi ha d’extraescolars, les quals estan destinades a cobrir activitats de reforç, tractament psicològic o per assistir a casals i colònies d’estiu, entre altres.