IniciNoticiesSocietatProtecció Civil ha posat en marxa una campanya per conscienciar la població...

Protecció Civil ha posat en marxa una campanya per conscienciar la població de la necessitat de fer un correcte manteniment de les calderes, estufes i calefaccions, ara que arriba el fred

revisio-calderesA l’hivern, o coincidint amb una baixada de les temperatures, augmenta el perill que es produeixin accidents a la llar com a conseqüència d’un funcionament deficient dels sistemes de calefacció o de poca ventilació, que poden causar ferits greus o, fins i tot, la mort. Protecció Civil de la Generalitat engega una campanya amb consells senzills i pràctics per evitar situacions de risc. El mal funcionament dels aparells de calefacció produeix cada any diversos casos d’intoxicació, alguns dels quals acaben amb la mort de les víctimes. Per això Protecció Civil recomana garantir que estiguin en bon estat abans d’utilitzar-los. A més, en el cas de les xemeneies cal assegurar-se que el tir estigui obert i escombrar les cendres habitualment. També és desaconsellable fer servir dins de casa estufes o fogonets que funcionin amb gasolina, gas o carbó o fer servir el forn de la cuina per escalfar una estança de la llar. Així mateix, des de Protecció Civil es posa de relleu la necessitat de tenir ben ventilades totes les habitacions malgrat el fred. La cap de gestió d’emergències de Protecció Civil, Montse Font, ha donar alguns consells, en declaracions a La Xarxa de Comunicació Local.

proteccio-civil-1

Montse Font també ha posat l’accent en la necessitat que els ciutadans evitin passar per zones properes a rieres, torrents i rius, quan hi hagi avisos per pluges fortes.

proteccio-civil-2

Protecció Civil de la Generalitat recorda la importància de fer revisar per un professional els aparells de calefacció, calderes i estufes.

ÚLTIMES NOTÍCIES