IniciNoticiesMedi ambientL’Ajuntament de Tordera demana a les institucions superiors 15.463,80 euros, per cobrir...

L’Ajuntament de Tordera demana a les institucions superiors 15.463,80 euros, per cobrir els danys provocats pels aiguats del mes d’octubre

cami-ral-inundatEl Consell Comarcal ha fet arribar a Generalitat, Diputació de Barcelona i Departament de Costes la relació de danys que van provocar les pluges del 12 i 13 d’octubre als diferents municipis del Maresme. Van superar els barems meteorològics per ser considerades pluges “torrencials”, i el volum de desperfectes ocasionats així ho reflecteixen. La valoració econòmica dels desperfectes en infraestructures i espais públics s’eleva a prop de 7,5 milions d’euros. El Consell Comarcal ha elaborat un informe recollint les dades facilitades per 19 municipis maresmencs.

En el cas de Tordera, l’Ajuntament ha demanat prop de 15.500 euros. La majoria de desperfectes són a urbanitzacions: carrers per on l’aigua va baixar amb molta força i cal reparar voreres malmeses i posar ferm nou. L’Alcalde del nostre municipi, Joan Carles Garcia, diu que les pluges del mes d’octubre van servir per comprovar que algunes de les actuacions que es van fer a la part baixa del poble, que quan plovia s’inundava molt, han funcionat.

danys-aiguats

Els aiguats del mes d’octubre van fer molt mal al sud del Maresme i no tant al nord. La valoració econòmica provisional dels desperfectes puja a 7.433.031 euros, sent Vilassar de Mar el municipi més damnificat (3.237.453 euros), seguit de Cabrils (1.984.900 euros).

El document del Consell Comarcal del Maresme s’ha enviat a la Generalitat (Departaments de Governació i Territori i Sostenibilitat), Diputació de Barcelona i Demarcació de Costes. El Consell demana la seva implicació econòmica “tenint en compte l’excepcionalitat de la situació i la necessitat d’una intervenció urgent, per tal d’evitar danys majors”.