IniciNoticiesEntitatsSom Tordera vol denunciar l’Ajuntament de Tordera a la Comissió antitransfuguisme del...

Som Tordera vol denunciar l’Ajuntament de Tordera a la Comissió antitransfuguisme del Parlament. Creu que incompleix la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local al acceptar el regidor Jose Carlos Villaro

villaro-transfugaSom Tordera presentarà una denuncia a la Comissió antitransfuguisme del Parlament de Catalunya perquè considera que l’Ajuntament del nostre municipi està incomplint la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local, en el moment en què accepta un regidor trànsfuga i li amplia la dedicació. Així ho ha anunciat el regidor Salvador Giralt, en una entrevista als serveis informatius d’aquesta emissora. Recordem que després del trencament del pacte de govern entre CiU i Som Tordera, el regidor Jose Carlos Villaro (fins fa poc regidor de Som), ha decidit continuar al govern municipal i ara és regidor no adscrit a cap grup. A més, el plenari va aprovar, amb els vots en contra d’ERC+Gent de Tordera, el PSC i Som Tordera, la modificació de la seva dedicació al govern municipal, que ara és del 100%. Escoltem Salvador Giralt.

denuncia-som-1

Des del primer moment, Som Tordera ha demanat a Jose Carlos Villaro que presenti la seva renúncia com a regidor. Salvador Giralt considera que la situació política actual de l’Ajuntament és anòmala i que no es pot sostenir.

denuncia-som-2

A l’últim plenari, tots els grups a l’oposició, menys el Partit Popular, van criticar l’ampliació de la dedicació del regidor Villaro i la van titllar d’il·legal, emparant-se en l’article 73.3 de la Llei de Mesures per a la Modernització del Govern Local. En aquest sentit, l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, va anunciar que es revisaria. I així s’està fent. Garcia manifesta que la llei és ambigua.

denuncia-som-alcalde-1

ERC+Gent de Tordera, PSC i Som Tordera critiquen que el govern municipal de CiU hagi acceptat un regidor trànsfuga per seguir governant. Per Joan Carles Garcia, però, el transfuguisme és relatiu. En el cas de Tordera ha passat que un regidor que ja estava al govern municipal, després de trencar-se el pacte amb el grup al qual pertanyia, decideix quedar-se al govern perquè discrepa dels motius del trencament. I Garcia apunta que les normatives estan pensades per quan un regidor d’un grup se’n va a un altre i formen nou govern.

denuncia-som-alcalde-2

Recordem que el govern municipal està format, ara en minoria, per 8 regidors: els 7 de CiU i el regidor no adscrit Jose Carlos Villaro.

ÚLTIMES NOTÍCIES