IniciNoticiesEntitatsMés de 200 persones assisteixen a la xerrada organitzada per l’ANC de...

Més de 200 persones assisteixen a la xerrada organitzada per l’ANC de Tordera amb el diputat d’ERC al Congrés dels Diputats de Madrid, Gabriel Rufián

Foto: Elena Serra
Foto: Elena Serra

La sala d’actes de la Biblioteca de Tordera va quedar petita divendres el vespre. S’hi van aplegar més de 200 persones per escoltar, en directe, el diputat d’ERC al Congrés dels Diputats de Madrid, Gabriel Rufián. L’acte el va organitzar la territorial de l’Assemblea Nacional Catalana a Tordera.

Rufián va parlar de la feina col·lectiva que fan els diputats independentistes a Madrid i va incidir en el paper de les xarxes socials com a canal de comunicació, argumentant que hi ha un espai mediàtic on ells mai tindran cabuda. També va recordar que la força de Catalunya és al carrer, amb tota la gent que es mobilitza. En declaracions a Ràdio Tordera, Rufián explica com afronten aquesta nova legislatura de govern del Partit Popular.

gabriel-rufian1

Gabriel Rufián es mostra partidari de treballar amb Podem pel que fa a les qüestions socials. Diu que és el principal adversari electoral de les forces independentistes.

gabriel-rufian2

Rufián està convençut que el referèndum sobre la independència, previst com a molt tard pel setembre de 2017, es farà sota la legalitat catalana. Diu que també és una bona manera d’interpel·lar aquells que encara no accepten que es faci. En aquest sentit, llança un missatge per convèncer els indecisos.

gabriel-rufian3

Ahir, milers de persones van concentrar-se a Barcelona contra la judicialització del procés independentista i per donar suport als polítics que tenen causes obertes amb la justícia, com la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Divendres, Gabriel Rufián apuntava com pot acabar aquesta situació.

gabriel-rufian4

L’ANC de Tordera s’ha proposat organitzar una xerrada cada mes fins el juny de l’any vinent, amb personalitats de diferents sectors de la societat (polític, econòmic, cultural, sanitari…) que parlin de temes que interessin a tothom al voltant del procés independentista. La propera serà el divendres, 2 de desembre, i anirà a càrrec del jutge Santi Vidal, actualment senador per ERC. Vidal va ser suspès de la carrera judicial el febrer de 2015, durant tres anys, pel Consell General del Poder Judicial, per treballar en el seu temps lliure en un projecte de Constitució catalana.

ÚLTIMES NOTÍCIES