IniciNoticiesSalutComença la campanya de vacunació contra la grip al CAP de Tordera

Comença la campanya de vacunació contra la grip al CAP de Tordera

cartell_gripEl CAP de Tordera ha començat a administrar la vacuna contra la grip. Ho farà en una primera fase únicament a les persones que entren dins el col·lectiu de risc: majors de 60 anys, malalts crònics i personal sanitari. A partir del novembre es podrà vacunar a les persones que ho demanin de forma voluntària. El director del CAP de Tordera, Albert Alum recorda que el virus canvia cada any, i que per això la vacuna també s’adapta.

grip-1

El virus de la grip es preveu que sigui aquesta temporada igual d’agressiu que l’hivern passat. El centre està preparat per donar la resposta adequada en cas que la incidència entre la població assoleixi nivell d’epidèmia. Alum diu que amb una bona alimentació, rica en fruites i verdures, es pot millorar el sistema immunitari i evitar malalties com la grip.

grip-2

En la campanya d’enguany s’incideix en el personal sanitari. Només un 19% dels professionals de la salut s’acostumen a vacunar, tot i formar part del col·lectiu de risc.

Es calcula que la grip pot afectar entre el 5 i el 20% de la població general, i les persones grans i les que tenen malalties cròniques en són les més vulnerables. De fet, el col·lectiu que s’exposa a aquestes complicacions que poden derivar, fins i tot, en la mort.