IniciNoticiesCulturaEl Club Filatèlic Tordera manté oberta una exposició commemorativa del 300 aniversari...

El Club Filatèlic Tordera manté oberta una exposició commemorativa del 300 aniversari de la creació de Correus

tusellotordera1L’associació de filatèlia de Tordera té oberta aquesta dies l’exposició “EXPOTOR-2016”, commemorativa del 300 aniversari de la creació de Correus. La mostra està organitzada pel Club Filatèlic de Tordera, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Societats Filatèliques i el patrocini de l’Ajuntament de Tordera, Correus i la Federació Espanyola de Societats Filatèliques.

Organitzada en dues àrees temàtiques, la mostra narra la història de Correus, des que el 8 de juliol de 1716 es va fes efectiva la disposició del Rei Felip V de convertir en Renda Reial el servei postal que, per tant, passava a ser responsabilitat de l’Estat i administrat per la Corona. L’altre espai expositiu reflecteix a través d’una acurada selecció de fotografies de gran format la història arquitectònica de Correus. Des de finals del segle XIX fins al primer terç del segle XX, el desenvolupament dels serveis postals va impulsar la construcció d’edificis monumentals que, ràpidament, es van convertir en emblemes arquitectònics del centre urbà de les principals ciutats espanyoles.

En una de les àrees, a través d’una línia del temps enriquida amb objectes històrics cedits pel Museu postal per a la ocasió, els visitants podran anar descobrint les principals fites de la història de Correus. El president del club filatèlic de Tordera i de la federació catalana de societats Filatèliques, Joan Isern recorda que l’exposició serà competitiva.

expotor-1

Com a record d’aquesta exposició s’emetrà un targeta postal, concedida per Correus, en la qual es veurà una panoràmica de Tordera i un mata-segells commemoratiu. Ho explica el president de club, Joan Isern.

expotor-2

L’exposició es podrà visitar fins al 15 d’octubre a la biblioteca de Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES