IniciNoticiesEducacióL’escola Vedruna de Tordera es queda sense germanes després de 137 anys

L’escola Vedruna de Tordera es queda sense germanes després de 137 anys

vedrunaLa congregació de les Vedrunes ha deixat de tenir presència a Tordera, després que les tres darreres germanes que hi vivien, la germana Rosa i la germana Montserrat, s’hagin incorporat a la comunitat de Caldes de Malavella (on actualment també resideix la germana Victòria) i la germana Montgrony s’hagi traslladat a la comunitat de Puigcerdà. Això vol dir que es tanca un període de 137 anys de presència a Tordera. Actualment, les germanes ja no exercien la docència i només feien tasques de suport en el centre. El director General de l’escola vedruna a Tordera, Àngel Vallicrosa ens recordava els inicis de la congregació al nostre poble.

monges-1

La Comunitat de les Germanes Carmelites Vedrunes a Tordera ha realitzat una important tasca pedagògica envers les nenes en un primer moment, i també els nens, posteriorment, d’una manera gairebé constant. Sempre preservant la constant dedicació a l’ensenyament dels infants de Tordera. Àngel Vallicrosa destaca el tarannà i les noves metodologies que les germanes van aplicar a l’escola.

monges-2

L’escola Vedruna de Tordera continuarà essent una escola cristiana i formarà part de la xarxa educativa de les Escoles Vedrunes de Catalunya. Amb la marxa de les germanes, la gestió de l’escola Vedruna l’assumeix personal laic, amb Ester Casanovas com a directora pedagògica, però el centre continuarà essent de titularitat Vedruna, amb Àngel Vallicrosa com a director general. Segons ha explicat la filosofia continuarà sent la mateixa, adaptant-la als nous temps.

monges-3

Pròximament, l’escola i l’Ajuntament tenen previst fer un acte de reconeixement a la congregació Vedruna, per agrair la seva tasca al poble.

ÚLTIMES NOTÍCIES