IniciNoticiesMedi ambient1.110 persones han estat informades aquest estiu a Tordera sobre la prevenció...

1.110 persones han estat informades aquest estiu a Tordera sobre la prevenció dels incendis forestals

destacat-incendisAquest estiu ha estat perillós a la zona de Tordera pel que fa a risc d’incendi forestal. Les pluges dels mesos de maig i juny van ser molt bones per als boscos, però les onades de calor de juliol i agost i diverses setmanes seguides sense ploure van disparar l’alerta. Finalment, per sort, no s’ha hagut de lamentar cap incidència greu al Maresme. Només l’incendi de Blanes (juliol) va fer patir una mica, ja que si hagués travessat a terme municipal de Tordera hauria pogut tenir una continuïtat forestal força gran, en tant que és una zona extremadament boscosa.

Kevin del Rey Morris és enginyer tècnic de la Diputació de Barcelona i l’encarregat de coordinar el Pla de Vigilància contra Incendis Forestals al Maresme durant l’estiu. En declaracions al ‘Tordera en Directe’, recorda els tres objectius principals d’aquest pla.

prevencio-incendis-1

Kevin del Rey Morris explica que la feina dels informadors forestals és prevenir els incendis, però que també col·laboren amb els bombers quan se’n produeix un, entre altres actuacions.

prevencio-incendis-2

Per tal de prevenir incendis forestals, els informadors també han de tenir en compte altres qüestions no directament relacionades amb el bosc, com pot ser la detecció de línies elèctriques en mal estat o els abocaments. A més, s’encarreguen de recopilar les dades de les persones informades sobre prevenció d’incendis. En el cas de Tordera, aquest estiu han estat 1110. Escoltem Kevin del Rey.

prevencio-incendis-3

A la zona del Maresme, actualment es treballa amb 9 rutes de vigilància contra incendis forestals i 6 torres de guaita (situades estratègicament). Per a Tordera, en concret, hi ha una unitat de vigilància específica i la torre del Turó Gros de Miralles.

ÚLTIMES NOTÍCIES