IniciNoticiesEl Servei Català de Trànsit coordina a Catalunya una campanya de control...

El Servei Català de Trànsit coordina a Catalunya una campanya de control d’ús dels sistemes de seguretat passiva d’abast europeu

serveicatalatransitEl Servei Català de Trànsit realitza, aquesta setmana, una campanya sobre l’ús dels sistemes de seguretat passiva (cinturó, casc i cadiretes infantils) en la qual participaran els Mossos d’Esquadra i les policies locals, a més d’autoritats de trànsit de tot Europa.

La campanya s’ allargarà fins diumenge 18 de setembre amb l’objectiu de controlar tant en el conductor com en els acompanyants l’ús del cinturó de seguretat, el casc i els sistemes de retenció infantil a les carreteres catalanes per tal de reduir les víctimes d’accidents i recordar la importància d’utilitzar correctament aquests dispositius.

Hi haurà avisos d’aquesta campanya de controls intensius en els panells informatius de les vies catalanes.

La policia catalana ha recordat que no utilitzar els dispositius de seguretat passiva o fer-ho de manera incorrecta agreuja les conseqüències de les lesions que poden patir les víctimes d’un accident. El 2015, es van iniciar 14.991 expedients per sancions relacionades amb l’ús dels dispositius de seguretat passiva.

El cap de Trànsit de l’Àrea Policial Metropolitana Nord, Joan Costa, adverteix d’un repunt de les infraccions per no portar el cinturó cordat, sobretot en els trajectes curts; Troba inexplicable que no es faci ús del cinturó.

joan-costa

La iniciativa està impulsada per l’Organització internacional de policies de trànsit (TISPOL, segons les seves sigles en anglès) i serà d’àmbit europeu. S’inscriu en el conjunt de mesures d’impacte adoptades per la Conselleria d’ Interior des de principis d’any per reduir la sinistralitat de 2015.

Trànsit recorda que no utilitzar correctament els dispositius de seguretat passiva agreuja els danys físics en cas d’accident i que, juntament amb l’excés de velocitat i l’abús d’alcohol o drogues, són les causes més habituals de risc viari. I vol insistir especialment en l’ús obligatori del cinturó també en els acompanyants posteriors i als autocars.

ÚLTIMES NOTÍCIES