IniciNoticiesComerçTordera celebra aquest dissabte la quarta edició del “Comerç al carrer, comerç...

Tordera celebra aquest dissabte la quarta edició del “Comerç al carrer, comerç a la fresca”, amb les botigues obertes fins les 10 del vespre

comerc frescaL’Ajuntament de Tordera, a través de l’Àrea de Promoció Econòmica i juntament amb l’Associació de Comerciants de Tordera Centre i l’Associació de Comerços i Serveis TACS, estan ultimant els preparatius de la quarta edició del “Comerç al carrer, comerç a la fresca”, que tindrà lloc aquest dissabte, 6 d’agost. Així doncs, el comerç de Tordera sortirà al carrer des de les 6 de la tarda i fins les 10 del vespre. Les parades estaran situades pràcticament com l’any passat: al Camí Ral (des de la Cooperativa Agrària fins la cruïlla amb el carrer Folch i Torres) i als carrers del nucli antic. La novetat és que no hi haurà un escenari fix i totes les actuacions seran itinerants. Ho explica Marc Unió, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tordera.

comerc fresca 1

L’objectiu d’iniciatives com aquesta és promocionar el comerç local i motivar la gent del poble perquè faci les seves compres a Tordera. En aquesta edició del “Comerç al carrer, comerç a la fresca” hi participaran prop de 90 establiments del municipi, que trauran els seus productes al carrer (roba, calçats, complements, joguines, aliments, cosmètics…). Més de la meitat són comerciants del centre del poble, la resta són comerços i serveis que es troben fora del casc antic i es desplacen especialment per a l’ocasió. També hi participaran artesans de fora de Tordera, que es trobaran repartits al llarg del recorregut. Marc Unió recorda que s’hi podrà trobar de tot i a bon preu, aprofitant que ja ens trobem a les segones rebaixes d’estiu.

comerc fresca 2

Des de la regidoria de Promoció Econòmica s’ha buscat que la música, la festa i la diversió també siguin protagonistes del “Comerç al carrer, comerç a la fresca”. Per això s’han programat diverses activitats, entre les quals destaquen: animació itinerant del circ de La Peixera durant tota la tarda, amb l’actuació “Abantes mortes que senzilles”; a les 18:00h, mostra de dansa “Mundos Paralelos” a la plaça Joan Rabert, a càrrec del centre obert S+J de Creu Roja Tordera; a les 19:00h, a la plaça Joan Rabert, actuació del grup de cant del Casal de Joves i Vicens Asensio (solista); també a les 19h, a la Plaça de l’Església, Ballada Folk Infantil amb el grup Pocasol3, organitzat per l’Ass. La Nostra Dansa; de 19:30h a 21:00h, actuació itinerant de Had Hausen, banda de música dixie; a les 20:30h, pre-actuació itinerant dels actors del Music 2016 de l’entitat Pere Cot; a partir de les 21:30h, tabalada i malabars itinerants a càrrec de la Colla de Diables de Tordera, i tancant les activitats, a les 22:00h, a la Plaça de l’Església, Balls Folk amb el grup Se’n fa una, organitzat per la Nostra Dansa. Durant aquest balls tradicionals es quan es farà el sorteig de més de 1.500 euros en vals de compra, organitzat per les dues associacions de comerciants del municipi, Tordera Centre i TACS. Ens en dóna més detalls, Marc Unió.

comerc fresca 3

Les activitats d’animació s’allargaran tota la tarda-vespre del “Comerç al carrer, comerç a la fresca”, per tal d’afavorir el passeig i les compres per Tordera.