IniciNoticiesEducacióTordera celebra la cloenda del Voluntariat per la Llengua. Aquest curs ha...

Tordera celebra la cloenda del Voluntariat per la Llengua. Aquest curs ha comptat amb una dotzena de participants

voluntariat llenguaLa Biblioteca de Tordera va acollir, aquest passat divendres, la cloenda del Voluntariat per la Llengua, que promou el Consorci per a la Normalització Lingüística. A més dels participants i professors, hi van assistir l’Alcalde Joan Carles Garcia i el regidor de cultura, Josep Llorens.

Al Maresme, el Centre de Normalització Lingüística té la missió de fomentar l’ús del català entre la població adulta. S’organitzen cursos i també promouen el Voluntariat per la Llengua. La directora del centre, Núria Pera, es mostra contenta amb la rebuda que aquest programa té a Tordera.

voluntariat llengua 1

Actualment, una desena de pobles de la comarca organitzen parelles lingüístiques. L’any passat es va arribar a les 400. La coordinadora del Voluntariat per la Llengua al Maresme, Maite Bonhora, ens parla del paper d’aprenents i voluntaris en aquesta iniciativa.

voluntariat llengua 2

Alguns dels participants al Voluntariat per la Llengua comenten la seva experiència. Escoltem-los en declaracions a Ràdio Tordera.

voluntariat llengua 3

Aquesta ha estat la segona vegada que Tordera participa al Voluntariat per la Llengua, hi va entrar l’any passat. Enguany ha comptat amb cinc parelles lingüístiques, més una persona que ha tingut tres parelles simultànies.

ÚLTIMES NOTÍCIES