IniciNoticiesSocietatEl nen de Tordera de 12 anys que es trobava ingressat a...

El nen de Tordera de 12 anys que es trobava ingressat a l’UCI després de caure per un terraplè a la Molina, ja ha estat traslladat a planta, segons el Diari de Girona

L'alberg Mare de Déu de les Neus
L’alberg Mare de Déu de les Neus

El nen de 12 anys de Tordera que va caure per un terraplè dilluns, estant de colònies a la Molina, ja es troba fora de la Unitat de Cures Intensives (UCI). Segons publica avui el Diari de Girona, aquest dissabte el van pujar a planta i haurà estat gairebé cinc dies en aquesta unitat de l’hospital de Sant Pau de Barcelona. Fonts de la família asseguren que la criatura evoluciona favorablement, tot i que les seqüeles encara es desconeixen.

Cal recordar que el succés va produir-se dilluns a la nit, quan el nen estava amb un grup de menors fent una activitat nocturna de les seves colònies en una àrea de la Molina, a l’alberg Mare de Déu de les Neus. Tal i com va explicar el pare de la criatura, Leonardo Raya, el seu fill jugava al joc anomenat Capo, que consisteix a córrer darrere altres nens fins a atrapar-los.

El menor va córrer i va precipitar-se per un terraplè de dos metres d’alçada. El nen va caure fins al fons, on hi ha formigó, i va patir diverses lesions de gravetat. D’entrada, el SEM el va traslladar a l’hospital Transfronterer de la Cerdanya, a Puigcerdà, però durant la mateixa nit se’l va derivar amb una ambulància UCI Mòbil cap a l’hospital de Sant Pau de Barcelona, on encara hi roman ingressat, però des d’ahir ja es troba a planta.

Arran del succés, el pare del nen va alertar els Mossos d’Esquadra i la policia va decidir actuar d’ofici, en tractar-se d’un accident greu amb un menor implicat i lesionat. Per aquest motiu van obrir diligències i les van entregar als jutjats de la capital de la Cerdanya.

Segons el Diari de Girona, la família en tot moment destaca que pot haver-hi algun tipus de negligència per part dels organitzadors de les colònies, ja que considera, com va dir el pare del nen, que on va caure la criatura “era perillós perquè era fosc i, a més, és una zona on hi ha el filat de les vaques electrificat”, a més d’afegir que, durant l’activitat “hi hauria monitors que no serien titulats”.

ÚLTIMES NOTÍCIES