IniciNoticiesSocietatAdif millorarà la catenària de la R1, malmesa per la corrosió marina

Adif millorarà la catenària de la R1, malmesa per la corrosió marina

03688Adif millorarà les catenàries de la xarxa ferroviària de tres línies de Rodalies de Barcelona, entre elles la R1, la línia del Maresme. Per fer-ho invertirà gairebé 3 milions d’euros en renovar el cablejat i el sistema de pèndols de les catenàries.

S’instal·laran nous conductors amb un aïllament especial que permetrà millorar les prestacions del servei de trens al llarg dels gairebé 50 quilòmetres de via fèrria de la comarca del Maresme que passen arran de mar. L’objectiu de la companyia d’infraestructures ferroviàries és evitar les incidències i les afectacions del servei ferroviari que es produeixen a la trama que discorre pel litoral, a causa de la corrosió marina.

Aquestes millores s’emmarquen en treballs de manteniment preventiu que efectua Adif per garantir les prestacions mecàniques de la xarxa. El que es vol és reduir les incidències causades per la proximitat del mar i que la línia de tren del Maresme, una de les més utilitzades de tota la xarxa de Rodalies, sigui més fiable.

A més de millores a la línia del Maresme també se’n faran al tram Sants-Hospitalet i Barcelona-Vilanova. Les actuacions que es faran al Maresme, totes en horari nocturn, s’han adjudicat per un milió dos-cents cinquanta tres mil euros (amb un termini d’execució de 12 mesos).

ÚLTIMES NOTÍCIES