IniciNoticiesComerçEls alumnes de 5è de Primària de l’Escola La Roureda finalitzen el...

Els alumnes de 5è de Primària de l’Escola La Roureda finalitzen el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola amb la venda dels productes d’artesania que ells mateixos han fabricat durant aquest curs

cooperatives rouredaEls alumnes de 5è A i B de Primària de l’Escola La Roureda han venut aquest diumenge, al mercat, els productes que durant tot el curs han treballat des de les seves pròpies cooperatives ART5 i AgroArt. L’Escola ha participat, per segon any consecutiu, al programa Cultura Emprenedora a l’Escola, que promou la Diputació de Barcelona juntament amb l’empresa privada Valnalon i la col·laboració de l’Ajuntament de Tordera. L’objectiu és que l’alumnat aprengui eines que més tard afavoreixin l’emprenedoria juvenil. Ens parla del projecte la Pilar, una de les mestres de cinquè de l’Escola La Roureda.

balanc cooperatives 1

Durant tot el curs, els alumnes han creat i gestionat una cooperativa escolar, amb el recolzament de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials del nostre municipi. Des del mes de setembre, han redactat els estatuts, han registrat formalment la cooperativa, han treballat en el disseny del logotip i del producte fins aquest diumenge, que els han venut al mercat. Escoltem els alumnes de la cooperativa ART5 parlant dels seus productes.

balanc cooperatives 2

En declaracions a Ràdio Tordera, els alumnes de la cooperativa AgroArt també expliquen com han fabricat els seus productes i l’aprenentatge que han obtingut.

balanc cooperatives 3

A més de tots aquests productes d’artesania, enguany, els alumnes també han escollit comercialitzar productes de l’hort. Escoltem la Pilar, mestra de cinquè de l’Escola La Roureda.

balanc cooperatives 4

La voluntat de l’escola és mantenir, l’any vinent, aquesta experiència de cultivar el seu propi hort.

Ara, un cop venuts tots els productes, les dues classes de 5è de Primària de l’Escola La Roureda que han participat en aquest projecte d’emprenedoria a l’escola, destinaran una part dels beneficis a finalitats socials, tal i com estableix el programa.

ÚLTIMES NOTÍCIES