IniciNoticiesSocietatEl Maresme baixarà de població els propers anys segons un estudi de...

El Maresme baixarà de població els propers anys segons un estudi de l’Institut d’Estadística de Catalunya

idescat_400x400Un estudi de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), diu que el nombre de persones que residiran a la comarca del Maresme d’aquí a nou anys serà de 9000 persones menys que a l’actualitat. A més, la mitjana de població activa se situarà per sota de la mitjana catalana. El Maresme seria la tercera comarca de la demarcació amb més pèrdua d’habitants, només superada pel Baix Llobregat i el Vallès Occidental (10.000).

I mentrestant, augmenta el nombre de persones que marxa a viure a l’estranger. El 2016 hi ha comptabilitzades 195 persones de Tordera que viuen a l’estranger, i el fenomen es repeteix a totes les poblacions. Hi ha gairebé 700 calellencs vivint fora de Calella, 565 perdones de Pineda, 415 persones de Malgrat de Mar o 116  de Palafolls.

En total hi ha 9500 maresmencs que han marxat de la comarca per anar a viure fora. Val a dir que només el 30% d’aquestes persones són nascudes a Catalunya mentre que la resta eren persones nouvingudes quan van arribar al nostre país. La majoria de persones que han marxat de Catalunya viuen a països de la Unió Europea.

ÚLTIMES NOTÍCIES