IniciNoticiesEntitatsCàritas ha atès un 20% més de persones grans a casa que...

Càritas ha atès un 20% més de persones grans a casa que viuen soles i que tenen pocs recursos econòmics

caritasDurant l’últim any, Càritas diocesana de Girona ha detectat un increment de demandes de gent gran que amb pensions molt baixes tenen problemes per sobreviure i per pagar les despeses de la llar o d’alimentació.

El 2015 aquesta entitat va atendre un 20% més de persones grans a casa seva, el 70% viuen soles i 8 de cada 10 tenen més de 80 anys. En total, van ajudar 873 persones grans l’any passat.

La majoria són “casos de pobresa amagada” que costen de detectar segons explica el secretari general de Càritas, Martí Batllori.

caritas

Són dades de la memòria anual de Càritas que també demostra un altre problema a atacar. Segons els seus responsables cal destinar més recursos per acabar amb la pobresa “intergeneracional” (que hereten fills de pares) i aconseguir que tots els infants tinguin les mateixes oportunitats per sortir de la pobresa, tot i ser fills de famílies amb problemes econòmics. Una altra conclusió de la memòria és que la millora de les xifres macroeconòmiques no es tradueix en una disminució de la pobresa. Segons Càritas, 4 de cada 10 persones que van atendre el 2015 fa més de dos anys que recorren a l’entitat.

En total, 59.500 persones es van beneficiar de les ajudes de Càritas el 2015, un 2,5% més que l’any anterior. D’aquests, el 40% no té cap ingrés econòmic i el 80% dels atesos no tenen feina.

ÚLTIMES NOTÍCIES