IniciNoticiesPolíticaL’Ajuntament suspèn la concessió de llicències a clubs de fumadors de cànnabis...

L’Ajuntament suspèn la concessió de llicències a clubs de fumadors de cànnabis i prostíbuls

ple abrilSeguint la mateixa acció que ja han dut a terme des de l’any passat altres municipis catalans l’Ajuntament de Tordera ha aprovat la suspensió durant un any de l’atorgament de llicències d’obres o activitats per la implementació o l’establiment de clubs i associacions de cànnabis. Una mesura que busca guanyar temps i dóna així dotze mesos per estudiar, elaborar i aprovar una reglamentació que en forma d’ordenança reguli l’activitat. De fet, en els darrers anys han anat proliferant els clubs de fumadors de cànnabis però encara no existeix cap reglament específic que limiti la seva ober­tura o fixi si es poden obrir o no prop d’una escola o un centre sanitari, per exemple. Fins ara els clubs han de respectar la legislació general i l’aprovació o no de les seves llicències està subjecte al compliment en matèria d’evacuació, sortida de fums, climatització o contaminació acústica.

El consistori també va aprovar ahir suspendre la concessió de llicències ambientals i municipals d’activitats vinculades en part o totalment amb l’exercici de la prostitució, així com les llicències d’obres i d’edificació que calguin per a la realització d’aquest tipus d’activitats.

Segons el regidor d’urbanisme, Jose Carles Villaro la mesura s’adopta perquè aquestes activitats poden generar conflictes i són propenses a problemes socials.

clubs villaro

Segons el regidor del PP, Xavier Martin la mesura és positiva, sempre i quan s’aprofiti aquest any per consensuar la decisió amb tots els grups polítics i els agents implicats.

clubs pp

El regidor de Som Tordera, Salvador Giralt creu que la paralització de les llicencies permetrà estudiar l’encaix d’aquestes activitats en la trama urbana.

clubs som

El regidor del PSC, Rafa Delgado confia que aquest any de suspensió, pot servir per reconsiderar quina és la millor normativa per regular aquestes activitats.

clubs psc

ERC i Gent de Tordera lamenta que s’hagi posat en el mateix sac els clubs de cànnabis i els prostíbuls. Segons el regidor Jordi Romaguera són activitats que no tenen res que veure i que necessiten una regulació diferent.

clubs erc

El termini d’aquestes suspensions de llicències és d’un any amb possibilitat de prorrogar-ho a dos. Aquest “temps guanyat” serà utilitzat per fer un Pla especial urbanístic que reguli els requisits que han de tenir aquests locals, així com les condicions d’ubicació. Ho explica l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

clubs alcalde

Des del Parlament de Catalunya s’ha establert que la regulació d’aquesta activitat és una competència municipal i els ajuntaments esperen conèixer ordenances o plans urbanístics que serveixin de referència. El punt es va aprovar amb 12 vots favorables (CiU, PSC i SOM) i 5 abstencions (ERC+Gent Tordera i PP).

ÚLTIMES NOTÍCIES