IniciNoticiesMedi ambientEs vol crear un banc de llavors al Maresme

Es vol crear un banc de llavors al Maresme

banc llavorsEl Consell Comarcal, a través del projecte “Productes de la Terra”, vol treballar conjuntament amb la pagesia maresmenca per evitar que aquestes varietats locals de la nostra horta acabin desapareixent completament. En aquest sentit, s’ha arribat a un acord amb el Banc de llavors del Vallès Oriental per facilitar la conservació i reproducció d’aquestes llavors. acte El Banc de llavors del Vallès Oriental ja porta anys dinamitzant amb èxit la recuperació i difusió de les varietats de la comarca, algunes de les quals són compartides amb el Maresme.

Aprofitant aquest projecte, des del Consell Comarcal del Maresme es vol tirar endavant una iniciativa similar amb llavors de producte que són propis del Maresme. La idea és donar els recursos als productors perquè puguin conservar i promocionar les varietats locals pròpies de la nostra agricultura. La conseller de Promoció Econòmica, Alícia Rodríguez, confia que el banc de llavors del Maresme pugui tirar endavant.

llavors 1

La cooperativa agrària de Tordera fa anys que treballa en la recuperació de varietats d’horta locals. En aquest sentit, l’any 2013 van rebre un distintiu pel fet de ser la única de Catalunya que ofereix una varietat més gran de llegums produïdes al propi municipi. Ho explicava la Margarita del sindicat.

llavors 2

La Cooperativa Agrària la Baixa Tordera també té el segell de “venda de proximitat”, que atorga el Departament d’Agricultura de la Generalitat. Aquest segell justifica que el que es ven al Sindicat és producte del poble i que prové directament dels pagesos de Tordera. El tenen en els llegums, els ous i els tomàquets.

ÚLTIMES NOTÍCIES