IniciNoticiesSalutFinalitza el Mes de la Salut a Tordera. Més d’una vintena d’entitats,...

Finalitza el Mes de la Salut a Tordera. Més d’una vintena d’entitats, institucions i col·lectius diversos han omplert cinc setmanes amb activitats per a totes les edats.

xerrada mes salutLa setmana passada va finalitzar el Mes de la Salut a Tordera, promogut des de l’Ajuntament a través de les regidories de Sanitat, Participació Ciutadana i el Programa Intermunicipal de Drogodependències. Des del 7 de març fins el 7 d’abril s’ha dut a terme un cicle d’activitats adreçades a tots els públics, que tenien per objectiu promoure l’adquisició d’hàbits saludables, conèixer recomanacions preventives de salut a través de diferents activitats lúdiques i tractar la salut com a concepte transversal de benestar físic, emocional i social. L’han fet possible més d’una vintena d’entitats, institucions i col·lectius del nostre municipi. La regidora de Sanitat i Esports, Bàrbara Vergés, es mostra contenta amb el resultat i espera repetir la iniciativa l’any vinent. Escoltem-la en declaracions a Ràdio Tordera.

balanc mes salut 1

Aquest passat divendres, el programa matinal Ara i Aquí de Ràdio Tordera va acollir una taula rodona sota el títol “Què vol dir tenir salut?”. A més de la regidora Vergés, hi van participar el president de l’Esplai de la gent gran, Miquel Pujol; la tècnica intermunicipal de drogodependència i promoció de la salut, Mar Latorre; el metge i director de l’ambulatori de Tordera, Albert Alum, i el psiquiatre de la Cooperativa de Salut Mental del Maresme i La Selva, Guillem Humet. Aquest últim apuntava que la salut és un projecte de vida i que no hem de confondre informació amb coneixement.

balanc mes salut 2

El Doctor Alum recordava que la medicina no té remei per a tot i que hi ha altres recursos que poden ser molt positius per a la salut.

balanc mes salut 3

Mar Latorre, des de la seva experiència amb tallers sobre drogues a escoles i instituts, explicava que des de la societat i a través dels mateixos mitjans de comunicació, en moltes ocasions s’influeix cap a una conducta determinada, i que cal ensenyar els joves a ser crítics.

balanc mes salut 4

La regidora Bàrbara Vergés creu que cada vegada es donen més opcions a les persones per aconseguir uns hàbits de vida saludables.

balanc mes salut 5

Finalment, el Doctor Alum posava de manifest que els metges han de respectar sempre la decisió del pacient, perquè ell és l’únic responsable de la seva salut.

balanc mes salut 6

Podeu recuperar el contingut complet de la taula rodona sobre la salut a través de la pàgina web de la ràdio, al programa Ara i Aquí del divendres, 8 d’abril.

La voluntat inicial del Mes de la Salut era dissenyar un conjunt d’activitats amb base a dos objectius: d’una banda, fer responsable tothom de la seva pròpia salut, mantenir-la, cuidar-la i no només preocupar-nos quan ens trobem malament; i per altra, fomentar la vinculació de la gent de Tordera a les entitats del municipi, com a factor de protecció per tenir una millor salut (en el sentit de realitzar activitats diverses durant el temps de lleure). Des de l’Ajuntament s’espera poder repetir l’experiència en noves edicions, ampliant la participació a nous sectors i amb altres temàtiques d’interès per a la salut del ciutadà.

ÚLTIMES NOTÍCIES