IniciNoticiesPolíticaJoan Carles Garcia demana a les entitats bancàries que actuïn per acabar...

Joan Carles Garcia demana a les entitats bancàries que actuïn per acabar amb les ocupacions conflictives i la falta de lloguer social

entrevista alcaldeEn referència a la informació destapada ahir per “El Nacional.cat” sobre la instal·lació de gitanos de la Mina a les localitats de Tordera, Alella, Palafolls i Blanes, l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia ha volgut concretar que en el nostre municipi es tracta d’una sola família que s’hauria traslladat en una casa de pagès, de la seva propietat. Garcia apunta que no es tracta d’una família problemàtica i que en cap cas seria una ocupació.

alcalde ocupacions 1

Sobre els casos d’ocupació del municipi, Joan Carles Garcia recorda que fa anys que hi treballen. Garcia remarca que la gran majoria d’ocupacions són de persones que no tenen capacitat econòmica, amb família a càrrec i que decideixen ocupar les cases com a última opció. Però també existeix una minoria, que causen problemes de convivència. Precisament, en aquest casos, l’ajuntament intenta que marxin, però es troba que no poden actuar en una propietat privada. El consistori es troba que els bancs no denuncien i no s’activa el mecanisme judicial per fer-los fora. L’alcalde si que detalla que s’ha actuat per evitar que aquestes persones es puguin connectar de forma fraudulenta a la xarxa publica de llum i aigua.

alcalde ocupacions 2

Joan Carles Garcia assegura que les entitats financeres tenen la clau per resoldre part del problema. Segons diu passa per denunciar les ocupacions conflictives i facilitar els pisos buits per a lloguer social. Garcia també creu oportú que els habitatge buits es puguin tapiar.

alcalde ocupacions 3

Davant la proposta d’ERC+Gent de Tordera de fer una reunió urgent entre tots els partits polítics per tractar les ocupacions, Joan Carles Garcia avança que aprofitaran la celebració d’ una junta de seguretat local per parlar del tema, amb les dades a la mà.

alcalde ocupacions 4

Ja fa uns mesos que els departaments de l’Ajuntament involucrats en la problemàtica de les ocupacions treballen conjuntament.

ÚLTIMES NOTÍCIES