IniciNoticiesSocietatEs demana la col·laboració ciutadana per acabar amb els darrers casos d’enverinament...

Es demana la col·laboració ciutadana per acabar amb els darrers casos d’enverinament d’animals

gos enverinatArran de la denúncia interposada, des de la Protectora de Palafolls, per l’enverinament d’un gos a Sant Daniel, la Policia i el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tordera, juntament amb la clínica veterinària de Tordera ha citat a tots els agents afectats i ciutadans víctimes d’enverinament de les seves mascotes, per explicar-los quins protocols d’actuacions es volen iniciar per cercar l’individuo o individus que estan assassinant a molts gossos i gats de la població.

A causa de la diversitat de llocs del poble, indiquen que un dels punts més importants per poder acabar amb aquestes pràctiques i començar les investigacions és la col·laboració ciutadana.

En aquest sentit, es detalla que si la vostra mascota és enverinada, i és viva, portar-la sense perdre un minut al veterinari, cal recordar que moltes de les morts han estat entre 20-30 minuts després de la ingesta. Intentar fer-se amb les proves, si l’animal vomita agafar el que havia menjat (Frankfurt, carn, sobrassada, etc.), qualsevol aliment que hagi provocat l’enverinament i trucar immediatament a la Policia que es personi en el veterinari on s’ha portat la mascota, la Policia agafarà les proves del verí i les portarà a analitzar a càrrec de l’Ajuntament. Si l’animal, lamentablement es mor, es demana trucar immediatament a la Policia que aixequi acta en el lloc dels fets, portar-lo al veterinari per fer necròpsia, per saber quina mena de verí s’ha fet servir i la Policia el portarà a analitzar.

En qualsevol cas, es recomana posar denuncia, indicar el lloc exacte on ha succeït i aportar totes les proves possibles, fotos, testimonis, juntament amb l’ informe veterinari.

Per qualsevol dubte, podeu trucar al Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tordera, a la Policia de Tordera, o be podeu consultar la Protectora de Palafolls.

ÚLTIMES NOTÍCIES