IniciNoticiesEducacióClara Maresme i Xènia Freixa de l'escola Brianxa guanyadores del premi “llegim...

Clara Maresme i Xènia Freixa de l’escola Brianxa guanyadores del premi “llegim ciència” de la universitat de Vic

DSC_0301Dimecres passat, va tenir lloc a la universitat de Vic la quarta edició del premi  “ Llegim Ciència”, amb la participació de 23 centres de secundaria de Catalunya, entre ells l’escola Brianxa. Enguany, el concurs girava entorn a la lectura del llibre  Brahe i Kepler, el misteri d’una mort inesperada de la científica i escriptora M. Pilar Gil, i es proposava als estudiants la redacció d’un relat que respongués a una de les dues preguntes de les modalitats que es presentaven:

Modalitat A: Calia escriure un final alternatiu al llibre que encaixés amb la història de Brahe i Kepler.

Modalitat B: preguntava si creien que els avenços científics ajudaven a desmuntar supersticions, o bé preferien atribuir a causes sobrenaturals allò que ens és difícil d’explicar i entendre?

Els i les alumnes de 3r d’ESO de l’ escola Brianxa, esperonats pel professor de matemàtiques i física Albert Dellundé, van llegir el llibre i molts d’ells es van animar a escriure relats en alguna de les dues modalitats per ser presentats al concurs. La seva feina s’ha vist recompensada quan, aquest dimecres en l’entrega de premis, la Clara Maresma va resultar guanyadora del 2n premi de la modalitat A i la Xènia Freixa guanyadora del 3r premi de la modalitat B. Després de l’entrega de premis, els alumnes de de 3 d’ ESO van aprofitar per visitar una exposició anomenada “A través del mirall. La fotografia: del dibuix a la realitat virtual”, que es feia al Museu de l’Art de la Pell de Vic.

ÚLTIMES NOTÍCIES