IniciNoticiesMedi ambientEls caçadors abaten cada any un miler de senglars al Parc del...

Els caçadors abaten cada any un miler de senglars al Parc del Montnegre i el Corredor

senglar_(robert bonet)_1Els caçadors maten cada any un miler de senglars del Parc del Montnegre i el Corredor i de les àrees dels voltants. És una de les zones amb més densitat de senglars de Catalunya, amb una ratio de deu exemplars per cada km 2. El director del Parc, Antoni Bombí, assegura que la caça és “necessària per mantenir les poblacions de senglars”. Són animals que danyen l’agricultura i que podrien arribar a ser agressius en cas d’acostumar-se a habitar les àrees amb activitat humana . El Parc ha establert una línia de subvencions perquè els pagesos instal·lin tanques elèctriques per evitar l’entrada de senglars.

L’elevada densitat de senglars al Parc del Montnegre és un “tema preocupant”, segons explica Antoni Bombí en una entrevista a l’ACN. Són animals que fan mal als camps conreats i que “suposen un risc” per la conservació d’espècies de plantes.

porcs senglars 1

Els senglars tenen una important capacitat reproductiva, i acostumen a acostar-se a les zones urbanitzades. Antoni Bombí assenyala que “no són agressius” tot i que alerta que alguns individus podrien arribar a suposar un “risc” si han crescut “en zones pròximes a les activitats humanes”.

porcs senglars 2

El Parc compta amb una ratio de 10 senglars per km2. Hi ha zones a La Garrotxa o L’Emporda amb 12 o més exemplars per Km2. Davant d’aquestes xifres, Bombi no hi veu “cap més altra solució que la caça” tot i que també apunta que s’estan fent proves a Sant Llorenç de Munt per intentar esterilitzar la població. El Parc, segons el director, facilita la feina dels caçadors i no fa coincidir les batudes amb les marxes o les curses organitzades.

Un dels esculls, però, és que els senglars es concentren cada cop més en “llocs propers a urbanitzacions perquè hi troben menjar o perquè han après que allà no se’ls pot caçar”. En aquest sentit, Bombí considera que s’haurien d’alternar les batudes als espais oberts amb la caça en zones específiques.

porcs senglars 3

El Parc, d’altra banda, té oberta unes línies d’ajut perquè els pagesos instal·lin tanques per evitar l’entrada de senglars en camps conreats. “

ÚLTIMES NOTÍCIES