IniciNoticiesMedi ambientL'Agència Catalana de l'Aigua es fa càrrec del manteniment del sanejament de...

L’Agència Catalana de l’Aigua es fa càrrec del manteniment del sanejament de la depuradora de Sant Daniel

depuradora sant danielLa depuradora de Sant Daniel, ubicada a Tordera, actualment en fase de construcció, es una de les actuacions previstes al Pla de Mesures inclòs en el Pla de Gestió de Conca de Catalunya per a garantir el correcte sanejament de les aigües residuals dels municipis de menys de 5.000 habitants. Impulsada per l’Ajuntament de Tordera , aquesta actuació permetrà garantir el correcte sanejament de les aigües residuals de la urbanització de Sant Daniel, el que suposa donar servei  una població  de 2.500 habitants en època de màxima afluència de visitants per l’estació turística i de 1.300 en època de baixa estacionalitat.

A fi  que el Consell Comarcal, administració competent del sanejament a la comarca, disposi de l’atribució de fons necessària per a la gestió d’aquesta nova depuradora, l’ACA i el Consell van signar un conveni en el què s’estableixen les condicions en què es durà a terme l’atribució de recursos econòmics per a la gestió de les infraestructures que formen part del sistema de sanejament de Sant Daniel. També es defineixen les condicions econòmiques per que el Consell Comarcal del Maresme pugui assumir les responsabilitats de la seva gestió i garantir la prestació del servei de sanejament en condicions d’eficiència i sostenibilitat econòmica. La nova depuradora del veïnat de Sant Daniel funcionarà amb bacteris, de manera natural. Entrarà l’aigua bruta i sortirà depurada gràcies a l’actuació d’aquests bacteris. Ens ho detalla l’encarregat de l’obra, Jordi Vives.

depuradora sant daniel

El Consell Comarcal del Maresme, en tant que administració competent del sanejament de la comarca incorpora aquesta nova depuradora a les altres nou que actualment gestiona: l’Alt Maresme Nord, Arenys de Mar, Mataró, Òrrius, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Genís de Palafolls, Sant Pol de Mar, Teià-Maresme Sud i Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES