IniciNoticiesMedi ambientXerrada sobre l'afectació de la processionària a Tordera

Xerrada sobre l’afectació de la processionària a Tordera

processionariaL’Àrea de Medi Ambient va organitzar la setmana passada una xerrada informativa sobre l’afectació de la processionària del pi al local de l’associació de veïns de Mas Mora. L’acte va comptar amb l’assistència d’una cinquantena de veïns que van expressar el seu interès i preocupació pel que fa a la proliferació d’aquesta plaga. En aquest sentit, des de l’Ajuntament es van donar consells pràctics per a tots aquells veïns que tenen bosses de processionària als pins de les seves vivendes i es van explicar mesures preventives que es poden aplicar, com ara fer podes de manteniment als pins i tractaments biològics de prevenció individualitzats.

Per altra banda i atès que no estan permeses les  fumigacions aèries en zones habitades, l’Ajuntament té previst iniciar les properes setmanes un seguit de mesures biològiques per fer front a la plaga. Aquestes mesures passen, entre d’altres,  per la instal·lació de caixes niu (adquirides al Centre Especial d’Ocupació del Maresme – Centre de discapacitats de la Fundació Maresme i que col·labora amb L’ICO (Institut Català d’Ornitologia), la instal·lació de trampes o bé tractaments individualitzats d’endoteràpia i una campanya d’inspecció i control per tal de fer retirar les bosses que es detectin als pins privats de les parcel·les interiors de la urbanització amb la finalitat de tenir la processionària controlada a la zona. La Generalitat plantejarà un pla global contra la processionària que impliqui més departaments per combatre’n la virulència.

El cap de la secció de la Planificació de la direcció general de Forests del govern, Jorge Heras, ha dit a La Xarxa de Comunicació Local que caldrà la implicació conjunta no només d’Agricultura sinó també de Territori i de Salut. Sobre la proposta d’alguns consells comarcals de combatre la plaga introduint espècies, Heras s’ha mostrat escèptic.

processionaria

Consells Comarcals i alguns ajuntaments reclamen al govern un canvi d’estratègia en la lluita contra la processionària. Per a qualsevol consulta, aclariment o incidència al respecte de la processionària a Tordera podeu posar-vos en contacte amb l’Àrea de Medi Ambient.

ÚLTIMES NOTÍCIES